Keşan Merhum belediye başkanları, mezarları başında anıldı

Merhum belediye başkanları, mezarları başında anıldı

Paylaş
Merhum belediye başkanları, mezarları başında anıldı

Merhum belediye başkanları, mezarları başında anıldı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde eski belediye başkanlarından Merhum Rasim Ergene ölümünün 45’inci yılında ve merhum Belediye Meclis Üyesi Harun Yalçın da 10’uncu ölüm yıldönümünde mezarları başında anıldı.

İlk anma töreni Rasim Ergene’nin mezarı başında gerçekleştirildi. Anma törenine, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, siyasi parti temsilcileri, Ergene’nin yakınları ve dostları ile merhum Belediye Meclisi Üyesi Harun Yalçın’ın eşi, oğlu ve yakınları katıldı.

Anma töreninde konuşan Balcı, “Geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan merhum Rasim Ergene’nin 45. ölüm yıldönümü ve belediye meclis üyemiz merhum Harun Yalçın’ın 10. ölüm yıldönümü vesilesi ile bir aradayız. Keşan’ımıza emek vermiş, değer katmış ve sayısız hizmette bulunmuş olan, bu iki değerli büyüğümüzü, bugün hep birlikte mezarları başında rahmet ve minnet ile anıyoruz. Biliyoruz ki, bütün ölümler erken, ayrılıklar zordur. Önemli olan o hayatı nasıl yaşadığımızdır. Bu anlamda bizlere düşen de bu iki önemli büyüğümüzün aziz hatıralarını yaşatmaktır” dedi.

Merhum Rasim Ergene’nin torunun Rasim Ergene ve CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’ın düşüncelerini paylaşmasının ardından Keşan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Remzi Eralp tarafından dualar okundu. Duaların ardından Ergene’nin mezarına karanfiller bırakıldı.

Törene katılanlar daha sonra Harun Yalçın’ın mezarına geçti. Burada konuşan Balcı, “Harun Yalçın’ı 10. ölüm yıldönümünde anıyoruz. Güzel görevlerde bulunduğunu ben şahsen biliyorum. Çeşitli komisyonlarda da görev yaptı. Keşan’a Rasim amcam ne kadar emek ettiyse eski ve mevcut meclis üyelerimizde canla başla Keşan için çalışıyorlar. Herkesin derdi Keşan’a bir taş koyabilmek” ifadelerini kullandı. Duaların ardından Yalçın’ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Haberin Devamı