Ekonomi Merkel: Avro'nun istikrarı gelecek için önemli

Merkel: Avro'nun istikrarı gelecek için önemli

Paylaş
Merkel: Avro'nun istikrarı gelecek için önemli

Almanya Başbakanı Angela Merkel, avronun istikralı olmasının sağlanmasının, bugün ve gelecek için de Alman hükümetinin merkezi bir görevi olacağını söyledi.

Merkel, Alman Zanaatkarlar Birliği tarafından düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Almanya’nın politikasında avronun istikrarlı olmasının en öncelikli konu olduğunu belirterek, "Avronun istikrarlı olmasının sağlanması, şimdi ve gelecek için merkezi bir görevdir" dedi.

Haberin Devamı

Büyük bir ihracat ülkesi olan Almanya için avronun istikrarının önemine dikkat çeken Merkel, avronun istikrarına hizmet edecek her türlü çabanın harcanması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından yapılan bir anket, Alman halkının yüzde 82’sinin, hükümetin avro bölgesindeki borç kriziyle ilgili olarak doğru hareket etmediğine inandığını ortaya koydu.

Ankete göre halkın yüzde 82’si, hükümetin borç kriziyle ilgili tutumunu kötü olarak değerlendirirken, halkın sadece 18’i, hükümetin avro politikasını doğru bulduğunu söyledi.

Almanların yüzde 66’sı Yunanistan’a ve başka ülkelere yardım yapılmasına karşı çıkarken, yüzde 34’ü, borç krizi yaşayan ülkelere avro kurtarma şemsiyesi çerçevesinde yardım yapılmasını destekliyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın, tüm üstlendiği risklere rağmen AB’den yarar sağladığı görüşünde olan Almanların oranı da yüzde 40’da kalırken, Almanya’nın, AB’den, yarardan fazla zarar gördüğüne inananların oranı ise yüzde 60’a yükseldi.