Ekonomi Merkel: Avronun istikrarında kararlıyız

Merkel: Avronun istikrarında kararlıyız

Paylaş
Merkel: Avronun istikrarında kararlıyız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, avro bölgesindeki ülkelerin, ortak para biriminin istikrarının sağlanması konusunda kararlı ve iyimser olduğunu söyledi.

Başbakan Merkel, bugün başkent Berlin’de Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile yaptığı görüşmeden sonra, avro para biriminin, alınacak tek bir önlemle istikrarlı hale getirilemeyeceğini, bunun uzun bir süreç olduğunu belirterek, "Avro bölgesi, ortak para biriminin istikrarını sağlama konusunda kararlı ve iyimserdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Merkel, Almanya ve Finlandiya’nın, avro ülkelerinin bu konuda daha sıkı ve daha net kurallarla çalışması gerektiği konusunda görüş birliği içinde olduğunu kaydetti.

Finlandiya’nın, 17 avro ülkesi arasında Yunanistan’a yapılacak yardımlar karşılığında ek güvenceler isteyen tek ülke olduğunun hatırlatılması üzerine de Merkel, bu konuda bir anlaşmaya varacakları konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Merkel, Almanya ve Fransa’nın Yunanistan’daki kriz ile ilgili olarak ortak bir açıklama yapacağı şeklindeki bazı haberleri de reddederek, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bu konuda çok ayrıntılı bir şekilde konuştuklarını, ancak ortak bir açıklama yapmayı düşünmediklerini ifade etti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de, Münih kentinde devam eden Uluslararası Barış Toplantısında yaptığı konuşmada, avro krizinin aşılması konusunda çabaların gevşetilmemesi gerektiğini belirterek, ümitsiz olmak için bir neden bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı