Dünya Merkel: Camilere alışmalıyız

Merkel: Camilere alışmalıyız

Paylaş
Merkel: Camilere alışmalıyız

Almanya'da halka seslenen Başbakan Angela Merkel, 'göçmenleri kabul edin' çağrısı yaptı ve 'Almanya'da camilere alışmamız lazım' dedi

Almanya'da Merkez Bankası'nın eski Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'in "Müslüman göçmenlerin Avrupa değerlerini sarstığını, Almanya'yı aptallaştırdığını" öne sürmesi ile başlayan ırkçılık tartışmaları sürüyor.

Irkçılık ve göçmenlerin entegrasyonu konularının gündeme daha sık gelmesi ile hakkında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Frankfurter Allgemeine gazetesine konuştu.

Deutsche Welle Türkçe servisine göre Merkel bu röportajda, "göçmenlerin topluma uyum sağlamasını talep ederken, halkın da göçmenleri kabul etmesi, uyum için çaba göstermesi gerektiğini" söyledi ve "Artık Almanya'da camilere alışmamız lazım" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eski Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Sarrazin'in tezlerini bir kez daha geri çevirirken, göçmenlerin uyumunun herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Merkel, ülkede birbirinden kopuk “paralel toplumlar” istemediklerini, göçmenlerin topluma uyum sağlamasını talep ettiklerini, ancak bunu yaparken, Alman toplumunun da yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı