Dünya Merkel'in uçağındaki çıplak Türk

Merkel'in uçağındaki çıplak Türk

Paylaş
Merkel'in uçağındaki çıplak Türk

Almanya'nın Frankfurt/Bonn Havalimanı'nın askeri bölümünde park halinde bekleyen Başbakan Angela Merkel'in uçağını iki saat boyunca işgal eden kişinin Volkan T. isimli Türk asıllı bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı

Bild Gazetesi’ne göre olay, perşembe akşamı saat 20.00 sularında yaşandı. A319CJ tipi Airbus uçağa saldırganın nasıl girdiği açıklık kazanmadı. Ancak havalimanında yapılan bir düğüne davetli olmadığı halde davetli gibi gelip uçağa ulaştığı sanılıyor.

Kokpite girip, şalter ve düğmelerle oynayan 24 yaşındaki Volkan T. elektrik sistemi kapalı olduğu için motorları çalıştıramadı. Ancak bu arada, uydu üzerinden uçağın nerede olduğuna dair kuleye sinyal yollayan “ELT” düğmesine bastı.

İç çamaşırına kadar soyunan, yangın söndürme köpüğünü etrafa sıkan gencin, uçağı haftalarca kullanılamayacak hale getirdiği söyleniyor. Kölnischen Rundschau Gazetesi’ne göre, Volkan T., iki saat boyunca kendini uçağın kokpitine kapadı, kapıyı ancak federal polis açabildi.

Gözaltına alınan adamın hiçbir şey hatırlamadığını söylediği bildiriliyor. Savcılık, işgalciyi, hava taşımacılığına tehlikeli saldırı, devlet malına zarar ve huzuru bozmakla suçladı. Alman Hava Kuvvetleri’nin envanterinde olan iki Airbus A319CP model uçak, siyasilerin orta menzilli uçuşlarında kullanılıyor. Zaman zaman Merkel de bu uçağa biniyor.

Haberin Devamı