Ekonomi Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz sinyali

Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz sinyali

Paylaş
Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz sinyali

TCMB Başkanı Başçı, Euro bazında mevduat faizlerinin daha da düşmesini sağlayacak teknik bir adım planladıklarını ve bugün açıklayacaklarını söyledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'dan yeni açıklamalar geldi. Başçı, "Dünkü Avrupa Merkez Bankası kararından sonra Euro bazında mevduat faizlerinin daha da düşmesini sağlayacak teknik bir adım planlıyoruz, bugün onu da açıklamayı düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Başçı, ihracatçılara düşük maliyetle finansman sağladıkları reeskont kredilerinin kapsamını genişlettiklerini dile getirerek, "Turizm ve sağlık turizmi gibi bazı döviz kazandırıcı hizmetleri de finansman kapsamına alıyoruz. Eximbank dışında bankalarımızın ve faktoring şirketlerimizin de bu kredilere daha fazla aracılık etmelerine imkan sağlayacak düzenlemeler yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başçı ayrıca, 2015 yılında Türkiye için güçlü ve dengeli bir büyüme döneminin başlangıç yılı olacak nitelikte gelişmeler olduğunu belirterek, "(Önümüzdeki dönemde) hem enflasyonun hem reel faizlerin düşmeye devam etmesi kuvvetle muhtemel" dedi.

Başçı TL faizlerinin gelecekte izleyeceği muhtemel seyirle ilgili detayları, önümüzdeki hafta Salı günü yapılacak enflasyon raporu basın toplantısında paylaşacaklarını ekledi.

Haberin Devamı