Spor Mersin İdmanyurdu'nda herkes golcü

Mersin İdmanyurdu'nda herkes golcü

Paylaş
Mersin İdmanyurdu'nda herkes golcü

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada aldığı sonuçlarla zirve yarışına ortak olan Mersin İdmanyurdu'nda atılan 18 golün altında, aralarında defans oyuncularının da olduğu 8 ismin imzası bulunuyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1 yıllık aranın ardından Süper Lig’e dönen Mersin ekibi, ilk 11 haftalık performansıyla dikkat çekiyor.

İlk haftada Beşiktaş maçının ardından evinde oynadığı 5 maçta da puan kaybetmeyen kırmızı-lacivertliler, gol yollarındaki etkinliğiyle de öne çıktı.

Mersin temsilcisi, 11 maçın ikisinde gol bulamazken, fileleri 18 kez havalandırarak Trabzonspor’dan sonra Kasımpaşa’yla en çok gol atan ikinci takım oldu.

Mersin İdmanyurdu’nun gollerine, defans ve orta saha oyuncuları da katkı sağladı.
Defans oyuncuları Servet Çetin 2, Efe Özarslan ile Sadiku’nun 1’er gol bulduğu güney ekibinde, orta sahada görev yapan Oktay Delibalta ile forvet Sinan Kaloğlu ise 4 kez meşin yuvarlığı ağlara gönderdi. Welliton ve Tita 2, Nakoulma ise 1 kez gol sevinci yaşadı. Kırmızı-lacivertliler, Eskişehirspor maçında ise rakibin kendi kalesine attığı 1 golü hanesine yazdırdı.
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, gollerin farklı oyuncular tarafından atılmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, özellikle ikinci yarıda oyuna girenlerin sağladığı katkıdan memnun olduğunu söyledi.

Gollerin 11’ini ikinci yarıda bulan Mersin İdmanyurdu’nda goller ve dakikaları şöyle:

Maç Gol atan oyuncu ve dakikası
Kasımpaşa Dk. 34 ve 45 Tita
Çaykur Rizespor Dk. 12 Servet Çetin / Dk. 82 Sinan Kaloğlu
Kardemir Karabükspor Dk. 29 Sadiku / Dk. 72 Efe Özarslan
Bursaspor Dk. 33 Servet Çetin/ Dk. 90+2 Sinan Kaloğlu
Trabzonspor Dk. 71 Oktay Delibalta
Eskişehirspor Dk. 40-75 Oktay Delibalta /Dk.90+4 Sinan Kaloğlu / Dk.79 Berkay (Kendi kalesine)
Balıkesirspor Dk. 16 Welliton / Dk. 55 Oktay Delibalta
Akhisar Belediyespor Dk. 76 Welliton
Sivasspor Dk. 57 Nakoulma / Dk. 90 Sinan Kaloğlu

Haberin Devamı