Merkez Mersin İŞKUR, MESİAD ile işbirliği yapacak

Mersin İŞKUR, MESİAD ile işbirliği yapacak

Paylaş
Mersin İŞKUR, MESİAD ile işbirliği yapacak

Mersin İŞKUR, MESİAD ile işbirliği yapacak

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESAİD) işbirliği yapacak.

Kurumlar arasında yapılacak işbirliği ile İŞKUR hizmetlerinin duyurulması, kapasite geliştirici eğitimler, MESİAD üyesi firmaların mevzuatlara tam uyum sağlaması, iş arayanlara yönelik etkinlikler, mesleki eğitimler, İstihdam fuarı, kariyer günleri, Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu etkinlikleri, sosyal sorumluluk projeleri konularında işbirliği yapılması hedefleniyor.

İŞKUR Vekili Halil Bozkurt, işbirliği ile ilgili olarak, "Son dönemlerde herkesin bildiği üzere İŞKUR İl Müdürlükleri iş gücü piyasasının bütün aktörlerinin ihtiyaçlarına uygun hizmet vermek amacıyla birçok istihdam hizmetlerini güncellemiştir. İş ve meslek danışmanlığı yapılanmasıyla, her iş arayana ve her işverene bir danışman atanmıştır. Hizmetlerin sadece işverenlere, iş arayanlara yönelik değil insan kaynakları alanında çalışanlara, üniversitede okuyan hatta örgün eğitim sisteminde okuyan öğrencilere kadar hizmet verilmesi şeklinde genişlediğine şahit oluyoruz” dedi. Yapılacak işbirliğinin dernek üyelerinin eleman bulmaları ve teşvikleri yakından takip etmeleri açısından önemli olduğunu belirten MESİAD Başkanı Hasan Engin ise, "İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü ile derneğimiz arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri üyelerimizi bilinçlendirme noktasında büyük önem taşıyor. İŞKUR'un istihdama yönelik sağladığı birçok teşvik paketleri var ve bu teşviklerden tüm işverenlerin haberdar olması gerekiyor. Yapacağımız işbirliklerinin hem işveren üyelerimize, hem de işsiz vatandaşlarımıza etkisi büyük olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı