Merkez Mersin kent protokolünden 23 Nisan mesajı

Mersin kent protokolünden 23 Nisan mesajı

Paylaş
Mersin kent protokolünden 23 Nisan mesajı

Mersin kent protokolünden 23 Nisan mesajı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yayınladıkları mesajla vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kutlama mesajı gönderdi.
Vali Ali İhsan Su mesajında, "Milli egemenliğimizin ve milli irademizin üzerinde hiçbir gücün olamayacağının sembolü, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101'inci kuruluş yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Dün milletimizin iradesinin tecelli ettiği Gazi Meclisimiz'in sevk ve idaresinde, içerisinde bulunulan şartların zorluğuna, yaşanılan yoksunluklara rağmen birbirimize kenetlenerek verdiğimiz bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ruhu, bugün de karşılaştığımız zorlukları aşmada en büyük ilham kaynağımız olmaya devam etmektedir. Nitekim bir yılı aşkın süredir tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınını en az hasarla atlatmak için ihtiyaç duyduğumuz güç ve inanç, bundan tam 101 yıl önce meclisimizin şahsında tüm milletimizin vermiş olduğu mücadele azminde saklıdır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz'in kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederek onlara beslediği inanç ve duyduğu güveni de göstermiştir" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, de mesajında, “23 Nisan, kurtuluşa inanmış kadronun öncülüğünde sonu Cumhuriyet’e çıkan yolda atılan ilk adım, bir halkın kendi kaderi üzerinde hâkimiyetini tüm dünyaya ilan ettiği bir gündür. Türk halkı, 23 Nisan 1920 tarihinde sonsuza dek bağımsız yaşama iradesini ortaya koymuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün dünya bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır’ diyerek, milletin egemenliği dışında hiçbir kuvvetin olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur" diye konuştu.
Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak da mesajında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimiz'in kuruluşunda emeği geçenleri şükran ve saygıyla anarken, hayatımıza neşe katan tüm çocuklarımızın bayramını kutlarım" ifadesini kullandı.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, Ulu Önderimiz Atatürk'ün izinde, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, sağlıklı ve eğitimli bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Çocuklarımızla gurur duyuyor, onlara güveniyoruz."
İlçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yayınladıkları mesajla vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.



FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı