Merkez Mersin kent protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Mersin kent protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Paylaş
Mersin kent protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Mersin kent protokolünden 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Valisi Ali İhsan Su ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile birer mesaj yayınladı.
Vali Ali İhsan Su, mesajında öğretmenlerin, kutsal olduğu kadar büyük bir sorumluluk gerektiren mesleklerini sevgi, şefkat ve heyecanlarını katarak icra etmekte, geleceğin teminatı çocukları en güzel şekilde yetiştirmek için üstün bir gayretle çalıştıklarını belirtti. Vali Su, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bu nedenle geleceğin dünyasında güçlü bir devlet ve çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerinde bir toplum olarak yer almamızın teminatı olan gençlerimizi yetiştirme görevini büyük bir özveri ve eşsiz fedakârlıklarla yerine getiren öğretmenlerimize millet olarak minnet ve şükran duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğretmenlerimizin çocuklarımızı evrensel ve bilimsel ilkeler ışığında, milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bireyler olarak yetiştirmeye ve eserleri olacak yeni nesillerimizle bizleri güçlü kılmaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli olan ve görevleri başında bulunan öğretmenlerimize başarılarla dolu sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

BAŞKAN SEÇER'DEN KUTLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de yayınladığı mesajında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'başöğretmen’ unvanının veriliş günü olan 24 Kasım’ın aynı zamanda ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutladığına dikkat çekerek, "Her zaman fedakar ve özverili çalışmalarıyla çocuklarımıza kendini adayan; çağdaşlığı, bilimi tek rehber edinen öğretmenlerimizin katkıları ve onların yetiştirdiği çocuklarımız sayesinde ülkemiz muasır medeniyet hedefine yürüyecektir. 'Bir toplum, eğitimcisine ne kadar değer verirse, geleceğine de o kadar güvenle bakar' gerçeği ışığında; bilimsel, çağdaş ve laik eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Mersin’de öğretmenlerimize sağladığımız desteklerimizi artarak sürdürmeye, farklı proje ve uygulamalarla eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılmış tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum. Eğitime ömrünü adamış öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyor, geleceğimize yön veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı