Merkez Mersin Metro Projesi’nde güzergah değiştirilecek

Mersin Metro Projesi’nde güzergah değiştirilecek

Paylaş
Mersin Metro Projesi’nde güzergah değiştirilecek

Mersin Metro Projesi’nde güzergah değiştirilecek

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Metro Projesi’nde güzergah değiştirilecek. Daha önce hazırlanan proje yer almayan Şehir Hastanesi, yeni otogar ve üniversiteye güzergahı da dahil edilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kadın Aile ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte kadın muhtarlara bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, 805 mahalle de, 21 kadın muhtarın olduğunu belirterek, "Bu oran çok düşük. Yüzde 3 bile değil. Gelecek yıllarda bu sayı biraz daha artabilir. Kadın muhtar sayısını artırmamız lazım. Belediye Meclisi’nde de durum farklı değil. 6 kadın Belediye Meclisi üyemiz var. Benimle beraber 78 Belediye Meclisi üyesi var. Yüzde 8 gibi çok düşük bir oran. Bu sayının artması lazım" dedi.
Kadın çalışan sayısını artırmayı önemsediklerini ifade eden Başkan Seçer, "Sokakları, parkları temizletemiyorduk. Kadınlar üstlendikleri işi daha iyi yapıyor. Şimdi gidin bir bakın. Geçtiğimiz günlerde evden çıktım. Bir kadın çalışanımız kaldırımları süpürüyor. Aracı durdurdum. İşine öyle bir odaklanmış, öyle bir çalışıyor ki. Bu insanların çalışmaya, ekmeğe ihtiyacı var. İlçe başkanının, il başkanının torpiliyle gelse böyle çalışmaz. Otobüs için 73 personel aldık 34’ü kadın. Karar alma mekanizmalarında 8 kadın daire başkanımız var. Bunu belediyenin her kademesine yaymak istiyoruz. 10 bin çalışanımız var. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulamak durumundayız" diye konuştu.
31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana geçen 8 aylık sürede, belediyede yapılan çalışmalar hakkında kadın muhtarlara bilgi veren Seçer, amaçlarının Mersin’e hizmet etmek olduğunu, bunun için her kesimle iletişim kurduklarını söyledi.
Göreve geldiklerinde Dosteli Marketler’in verimsiz, faydasız olduğunu gördüklerini, bunun üzerine bu marketleri kapatıp, sosyal yardımlar için Halk Kart uygulamasına geçtiklerini anlatan Seçer, bugüne kadar 6 bin 800 kişiye ulaştıkları dile getirdi. 7 bin 200 öğrenciye de yardım ettiklerini kaydeden Seçer, "Kriz, tasarruf öğrenciye, yoksula olmaz. Tasarrufu arabadan yap, benzinden yap. Arabalar çifter çifterdi. Fazlalıkları iade ettik. 4 bin 200 öğrenci kurs alıyor. Gidin bakın, gözünüze eğreti gelen bir şey varsa gelin bana söyleyin. Öğretmeninden öğrencisine, sınıfına kadar. Orada iyi eğitim verirsek, o çocuklar iyi üniversitelere gitmek için fırsat bulacak. Yani kendi parasıyla. Belediyenin parası benim param değil, senin paran. Öğrencilerin otobüs ücretine zam yapmayacağım sözüm söz. Diğerleri akaryakıt fiyatlarına göre değişebilir ama öğrenci 1 lira olarak kalacak" ifadesini kullandı.
Başkan Seçer, Akdeniz’de 17, Toroslar’da 7, Tarsus’ta 9 okulda haftada 55 bin ile 56 bin paket süt dağıtmaya başladıklarını da belirterek, mayıs ayına kadar 1 milyon 250 bin paket süt dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Seçer, kadın muhtarlarla buluşmasında, kentin ulaşım sorununa köklü çözüm getirecek Metro projesiyle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.
Daha önce hazırlanan Metro projelerinde Mezitli-Gar arasında bir Metro hattı yapılmasını öngördüğünü, Şehir Hastanesi, yeni otogar ve Mersin Üniversitesi ise projede yer almadığına dikkat çeken Başkan Seçer, sözlerini şöyle tamamladı:
"Yolcu potansiyelini dikkate alarak, bu 3 noktayı da içine alan yeni bir Metro projesi hazırlayacağız. Şehir Hastanesi ve otogar hattına yüzeyden metro, Fuar Alanı kavşağından Üniversiteye tramvay olacak. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Mezitli-Gar hattı değil. Akdeniz’e de girelim dedik. Akdeniz de Metro’dan faydalanacak. Eski otogardan başlayıp Siteler’den geçecek, Şehir Hastanesi’ne, oradan yeni otogara inecek."
Toplantıda, Başkanı Seçer’in konuşmasının ardından kadın muhtarlar söz alarak, görüş ve önerilerini, mahallelerinin sorunlarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı