Merkez Mersin Satranç Turnuvası sona erdi

Mersin Satranç Turnuvası sona erdi

Paylaş
Mersin Satranç Turnuvası sona erdi

Mersin Satranç Turnuvası sona erdi

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 16 ülkeden 320 sporcunun katılımıyla 1 hafta süren 4'üncü Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası sona erdi.
Turnuvanın kapanış toplantısı ve ödül töreni Büyükşehir Belediye Başkanvekili Gülcan Kış, Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Tarımsal ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Türkiye Satranç Federasyonu Mersin Temsilcisi Ömer Faruk Ercan’ın katılımıyla yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Bir hafta boyunca 16 ülkeden 57’si yabancı 319 sporcumuz zeka alışverişinde bulundular. Elbette burada yenenler oldu, yenilenler oldu ama kaybeden olmadı. Çünkü satranç birbirine rakip iki insana değer katar, aklını kullanmayı öğretir. Aklını kullananlar kendini geliştirir ve analitik düşünmeyi öğrenir. Bu salonda bir hafta boyunca akıl ve zeka hakim oldu. Genç kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı daha güzel bir dünya için umutlarımızı tazeledi. Kendilerine katılımları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kategorilerde dereceye giren tüm sporcuları kutluyorum" dedi.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay da turnuvanın başladığından bu yana her yıl bir öncekine göre daha iyiye gittiğini kaydetti.
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Turnuvada A kategorisinde birinciliği Özbekistanlı sporcu Nodirbek Abdusattorov elde etti ve 7 bin liralık para ödülünün sahibi oldu. Aynı kategoride ikinci olan Azerbaycanlı Misraddin İskandarov 6 bin lira, üçüncü olan Rus Nikita Petrov 5 bin lira para ödülü aldı. Bu kategoride Türk sporculardan Mustafa Yılmaz beşinci, Atakan Mert Biçer onuncu oldu.
Turnuvanın B kategorisinde birinciliği İranlı Mohorram Ahmadian elde etti ve 2 bin liralık para ödülünün sahibi oldu. Bu kategoride Yağız Kaan Erdoğmuş ikinci olarak 1500 lira, Vedat Çam üçüncü olarak 1000 lira para ödülü kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı