Mersin tantuni

www.favorilezzetler.com yazarı Şef Yılmaz Almaz'dan nefis bir tarif...

10 Ağustos 2018, Cuma 10:27 Son Güncelleme: 11 Ağustos 2018, Cumartesi 14:14
A A

4 kişilik

Pişirme süresi 25 dk

Hazırlama süresi 15 dk

MALZEMELER:

•1 kg tantunilik doğranmış dana biftek

•1 çay bardağı ayçiçekyağı

•4 adetdomates

•2 adet kuru soğan

•1 demet maydanoz

•bir tutam sumak

•bir tutam tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle etimizi bir tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su koyup kapağını kapatalım. 

Orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayalım.

Domateslerimizi soyup minik minik doğrayıp bir kaba alalım,

Kuru soğanları da yarım ay doğrayıp sumakla yoğuralım,

Maydanozlar doğrayalım.

Haşlalanan etlerimizi bi geniş tavaya alalım ve üstüne yağımızdan 

Biraz döküp kavurmaya başlayalım sonra üzerine bir tutam acısız toz

Biber serpip biraz daha kavurduktan sonra üzerine bir yudum su döküp

Çozz sesi gelince lavaşımızı üstüne etlerin üzerine kapatıp lavaşın

Etin suyu ve yağla ıslanmasını sağlayalım. Sonra lavaşımızı kenara alıp

İçine etlerimizden biraz koyup yayalım, biraz domates, biraz soğan, 

Biraz maydanoz, az tuz serpip dürüm şeklinde saralım.

Yerken de içine Mersin limonu sıkıp müthiş bir lezzet elde edebilirsiniz.


Afiyet olsun :)

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.