Merkez Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir: Narenciye Festivali, kenti bir araya getirdi

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir: Narenciye Festivali, kenti bir araya getirdi

Paylaş
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir: Narenciye Festivali, kenti bir araya getirdi

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir: Narenciye Festivali, kenti bir araya getirdi

MERSİN, (DHA)- MERSİN Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, 1-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Narenciye Festivali'nin kenti bir araya getirdiğini söyledi.
Bu yıl 8’ncisi düzenlenen Narenciye Festivali için 27 kurumun ortak bir çalışma ortaya koyduğunu dile getiren Özdemir, festivalin ülke sınırlarını aştığını vurguladı. Festival hazırlık aşamasında 10 bin saati aşan işgücünün harcandığını ve süsleme aracı olarak 500 bin adet narenciyenin kullandığını sözlerine ekleyen Özdemir, “Festivalimiz boyunca bizleri yalnız bırakmayarak kucaklayan 550 bini aşkın ziyaretçimiz emeklerimizin boşa gitmediğini gösterdiler. Mersin bir mozaik gibidir. Ancak, bir mozaiğin kalıcı olabilmesi, bütünü oluşturan her parçayı bir arada tutan harcın güçlü olmasına bağlıdır. Bu bağlamda, festivalimiz birlik ve beraberlik içinde, imece ruhu ile, el ele hareket ettiğimiz taktirde neler başarabileceğimizin en güzel örneği haline gelmiş, Mersin mozaiğini ayakta tutan en önemli birleştirici unsurlardan biri olmuştur. Hazırlık aşamasından başlayarak, oldukça renkli anlara sahne olan festivalimiz boyunca Valiliğimiz himayesinde ve Mersin Ticaret Borsası koordinasyonunda kentimizdeki 27 kurum bir bütün olduk. Tüm Mersinliler ile bütünleştik ve kentimizin simgesi olan narenciye etrafında kenetlenerek tek vücut olabileceğimizi herkese gösterdik” dedi.

FESTİVAL 25 ÜLKEDE HABER OLDU
Festivalin Çin’den İngiltere’ye 25 farklı ülkede haber olduğunu kaydeden Özdemir şunları söyledi. “Bu festivali kamuoyunun dikkatini narenciyeye çekebilmek amacıyla gerçekleştiriyoruz. Mersin için, Mersinliler için ve kentimizin gülen yüzünü herkese göstermek için yapıyoruz. Önümüzdeki dönem için amacımız öncelikle özeleştiride bulunarak eksiklerimizi ortaya koymak ve yapıcı tenkitlerden yararlanarak festivalimizin sekizincisi için şimdiden yola çıkmaktır. Tüm bu süreç boyunca olduğu gibi, bir bütün olmayı sürdürerek festivalimizin artık uluslararası arenada da itibarının artarak daha fazla tanınır hale gelmesini hedefliyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı