Ekonomi Mersin yol kazası istemiyor

Mersin yol kazası istemiyor

Paylaş
Mersin yol kazası istemiyor

Türkiye yerel seçimleri konuşurken, partiler listelerini hazırlıyor. Mersin halkının tercihi ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz.

ALEV GÜRSOY CİMİN

Haberin Devamı

Türkiye’nin iki temel konusu var. Biri seçim, diğeri de geçim derdi. Genel seçimleri geride bıraktık. Şimdi Türkiye yerel seçimleri konuşmaya başladı. 2019’a da sayılı günler kaldı. Bu kez yerel seçim için kalpler atmaya başladı. Siyasi partiler de listeler hazırlanıyor. Aday adayları yavaş yavaş açıklanıyor. Bazı isimler de aday adaylığını açıklıyor. Unutmayalım ki, yerel seçimler genel seçimlerden çok farklı. Birinde siyaset, diğerinde ise hizmet konuşur. Zaten vatandaş da; kim kentlere daha iyi hizmet ediyorsa, partiye bakmaksızın o isimlere oy verir. Beceren, başaran, halka dokunan kalır. İşi sadece propagandadan ibaret olan, makamdan çıkmayan, halka tepeden bakan ve hizmette çok geri kalan gider. Şimdi biz Mersin’e yüzümüzü bir dönelim. Turizmi, doğası, narenciyesi, yemek kültürü ile anılan kentte durum aslında çok açık. Mersin halkı mevcut başkanını seviyor. İstiyor ki başkan hizmete devam etsin. Mersin sokaklarında MHP’li, AK Parti’li, CHP’li kime sorduysak ille de ‘Burhanettin Kocamaz’ diyor. Niye diye sorunca da şu cevap geliyor, “Hem hizmet ediyor, hem bize dokunuyor.”

Haberin Devamı

TECRÜBELİ BAŞKAN

Tecrübeli bir başkan Burhanettin Kocamaz. Öyle olmasa 20 yılın üzerinde bir başkanlık geçmişi olamazdı. 20 yıllık Tarsus belediye başkanlığı geçmişi var Başkan Kocamaz’ın. Çukurova Belediyeler Birliği’nin kurucu üyesi olmakla birlikte günümüzde birliğin başkanlığını yapıyor. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Başkan Yardımcısı. Dünyada kampüs şeklindeki ilk belediye tesislerini kurdu.

BÜYÜK ÖDÜLÜN SAHİBİ

KALDER tarafından Türkiye mükemmellik büyük ödülüne layık görülen ilk belediye başkanı. Halka dokunuyor, sosyal belediyeciliği çok önemsiyor. “Mersin’de bir gece yatağa aç giren bir tek vatandaş olursa vicdan azabından ölürüm, vatandaşlarım ben varken sahipsiz değil” diyor. Beşikten mezara, doğumdan ölüme olan belediye anlayışını benimsiyor. “Yol yapmak, park yapmak zaten rutin görevlerimiz. Biz eğitime, sağlığa, kültüre, sanata ağırlık veriyoruz” diyor. Ayrıca tüm farklı görüşten insanları da birleştirici bir isim. Mesela Mersin’de çok yoğun bir Kürt nüfusu var. Bu vatandaşlarımız da başkanını seviyor. Kocamaz, zannedilenin aksine Kürt halktan azımsanmayacak derecede oy topluyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerin büyükşehire oy kullanacağını ve 2009 seçimlerinde il genelinde en çok oyu MHP’nin topladığını göz önünde bulundurursak, 2019’da matematik saşmayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Fakat ilde durum şu sıralar biraz karışlık. MHP’nin, Kocamaz’ı bu seçimde aday göstermeyeceği söyleniyor. Mersinliler, bunun Mersin için büyük bir yol kazası olacağını söylüyor. Son sözü elbette parti söyleyecek. Ardından sandıkta halk. Ama siyasette 24 saat bile çok önemli ve her şey değişmeye gebe… Kocamaz’a, CHP başta olmak üzere İYİ Parti ve AK Parti’den teklifler geldiği söyleniyor. Bu kadar tecrübeli ve oy potansiyeli yüksek bir başkanı sanırım kimse kaçırmak istemiyor. Kimbilir MHP son dakika bir gol atar ve başkanını kaybetmez. Zira MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok akıllı bir adamdır. Yereli de, geneli de iyi bilir. Ve Mersin gibi bir ili de başka bir partiye vermek istemez.

Haberin Devamı