Merkez Mersin'de Atatürk Parkı'nın çehresi değişiyor

Mersin'de Atatürk Parkı'nın çehresi değişiyor

Paylaş
Mersin'de Atatürk Parkı'nın çehresi değişiyor

Mersin'de Atatürk Parkı'nın çehresi değişiyor

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, yeşilin yoğun olduğu çok renkli bir kent için Peyzaj Master Planı gerçekleştiriyor. Plan kapsamında Çamlıbel'de yer alan Balıkçı Barınağı'ndan başlayarak Mersin Uluslararası Limanı'na kadar uzanan Atatürk Parkı içerisinde peyzaj çalışmaları başladı.
Büyükşehir Belediyesi Marangozhanesi'nde öz kaynaklar kullanılarak üretilen mobilyalar, Atatürk Parkı'nda farklı noktalara yerleştirdi. Kullanılamaz durumdaki çöp kovalarını değiştiren ekipler, uygun görülen yerlere çöp kovası takviyesi yaptı. Barınak'tan Anıt'a kadar yer alan bölgeye 5 adet kamelya, 2 adet piknik masası montajı yapan ekipler, 2 adet kullanılamaz haldeki bankı da yenileriyle değiştirdi. Çalışmalar kapsamında ayrıca alandaki ışıklandırma çalışmaları için de incelemeler ve çalışmalar sürerken, parkın zemininde yer alan bozukluklar Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından onarılıyor. Belediye, toplam 184 bin 772 metrekareye sahip Atatürk Parkı'nda kısa zamanda yaklaşık 2 bin metrekarelik beton alanı topraklama, tesviye ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşil alana dönüştürdü. Balıkçı Barınağı'ndan Kıbrıs Anıtı'na kadar olan bölgede betondan yeşil alana dönüştürülen 2 bin metrekarelik alana ek olarak, Anıt'tan Mersin Uluslararası Limanı arasındaki bölgede de çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Park ve Bahçeler Dairesine bağlı ekipler ayrıca ağaç sayısı az olan yeşil alanlarda da dikim çalışmaları yaparak ağaç sayısı ve beraberinde gölgelik alanları arttırıyor.

BİTKİLER DİKİLECEK
Peyzaj mimarlarının kentin coğrafi ve iklim koşullarını baz alarak yaptıkları analizler çerçevesinde alana en uygun bitkilerin dikimini gerçekleştirmek için çalışmalar titiz bir şekilde yürütülüyor. Parkın iç kısımlarındaki bazı bölgelerde dikime elverişli Oya Ağacı ve Orkide dikimi gerçekleştirilerek belediyenin sahip olduğu fidanlar verimli kullanılırken; alan genelinde tuzluluğa, deniz etkisine ve dayanıklılığa elverişli bitkilerin kullanımına özen gösteriliyor. Bitki tercihinde ayrıca gölgelik alan oluşturmasına da dikkat ediliyor. Yeşilin yoğun olduğu renkli bir Mersin oluşturmak için Atatürk Parkı'nın yola bakan iç kısmında çiçeklendirme çalışmalarına da büyük bir özveri ve titizlikle başlayan ekipler, Ulu Cami karşısında bulunan boş saksılara 6 adet Kıbrıs Akasyası ve 200 adet gül dikimi gerçekleştiriyor. Saksıların kenarında yer alan, oturma alanları da onarılıp, renklendirilerek estetik bir görünüme kavuşuyor. Atatürk Parkı'nda vatandaşların uzun yıllar sorun yaşadığı içme suyu ihtiyaçlarıyla ilgili taleplerini dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, Barınak önüne ve Kongre Merkezi'nin ön tarafında yer alan kısma tuğla çeşmeler yerleştirerek parka yeni bir doku kattı. Alan içerisinde sayıları her geçen gün arttırılacak olan çeşmeler, amatör balıkçılıkla ilgilenen vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı