Akdeniz Mersin’de Çamlıbel Sokak Festivali başladı

Mersin’de Çamlıbel Sokak Festivali başladı

Paylaş
Mersin’de Çamlıbel Sokak Festivali başladı

Mersin’de Çamlıbel Sokak Festivali başladı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ve Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Deniz Ticaret Odası'nın destekleriyle düzenlenen Çamlıbel Sokak Festivali, renkli görüntülerle başladı.
Merkez Akdeniz ilçesindeki Çamlıbel semtinin canlandırılması için düzenlenen Çamlıbel Sokak Sanatçıları Festivali’nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol’un yanı sıra Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su ile Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’in eşi Meral Seçer, TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp katıldı.
Çamlıbel Sokak Festivali Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından kortej, açılış sonrası bando eşliğinde festival alanına yürüdü. Festival alanında stantları ziyaret eden protokol, sokak sanatçılarına da büyük ilgi gösterdi.
Burada konuşan Başkan Seçer, artık vatandaşların alışveriş için AVM’lere gittiğinden ve Çamlıbel’in boş kaldığını belirterek, "Burada daha keyifli mekanlar ve güzel bir ambiyans var. Belediye olarak da burada bazı çalışmalarımız olacak. Merkezi hükümetin de bazı yatırımları olacak. Umut ediyorum bunu kısa sürede gerçekleştiririz. Sokak festivalindeki kalabalıkları artık burada sürekli görürüz. Sadece böyle etkinliklerde değil, 7/24, gece-gündüz buralar şen şakrak, insanların güldüğü, neşe ile dolaştığı, aileleri ve çocukları ile keyifle, güvenle alışveriş ettiği bir ortam haline gelsin. Bunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz" dedi.
Festivaller sayesinde insanların bir araya gelmesinin önemine ve güzelliğine değinen Seçer, “Hangi gelir grubundan olursa olsun, insanlar burada oluyor. Herhangi bir renk farkı gözetmeksizin insanlar burada keyifli vakit geçiriyor. Bizim de arzumuz bu. Toplumu kaynaştıralım, bir araya getirelim, Mersin’de huzuru, mutluluğu tahkim edelim. Toplum gergin olmasın, birbirine bağırmasın, kavga etmesin. Bunu sağlamanın en güzel yolu da insanları bu tip etkinliklerde bir araya getirmek, insanlara aş, iş imkanı sağlayıp, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak" diye konuştu.
Festival kapsamında müzik grupları ile gösteri gruplarını performansı büyük ilgi gördü. Stant açan firmalar ve sivil toplum örgütleri de çalışmalarını gelenlere aktırma imkanı buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı