Merkez Mersin’de Dünya Prematüre Çocuk Günü kutlaması

Mersin’de Dünya Prematüre Çocuk Günü kutlaması

Paylaş
Mersin’de Dünya Prematüre Çocuk Günü kutlaması

Mersin’de Dünya Prematüre Çocuk Günü kutlaması

MERSİN, (DHA) – MERSİN Şehir Hastanesi’nde düzenlenen Dünya Prematüre Günü etkinlikte, hastanede dünyaya gelen prematüre bebekler ve aileleri bir araya geldi.
Mersin Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi doktor ve hemşireleri, Dünya Prematüre Günü etkinliği düzenledi. Şehir Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, prematüre olarak doğan bebekler ve aileleri bir araya geldi.
Çoğu 24 ila 37 hafta arasında dünyaya gelen, uzun süre çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele ederek hayata tutunan ve yoğun bakımda kalan bebekleri büyümüş olarak gören doktorlar ve hemşirelerin yanı sıra aileler de duygu dolu anlar yaşadı.
Şehir Hastanesi Halk Başhekimi Uzm Dr. Bahar Aydınlı, kendisinin de prematüre annesi olduğunu ifade ederek, prematüre bebek ailelerinin yoğun bakım önünde nasıl beklediklerini, yaşadıkları duyguları çok iyi anladığını söyledi. Aydınlı, "Sağlıkla kucaklayarak evinize gittiğiniz bebeklerinizle nice mutlu, ömürlü, sağlıklı aile bütünlüğünüzün olduğu bir hayat diliyorum. Prematüreler küçük minik varlıklar, o ellere dokunan sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.
Düzenlenen etkinlikte Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Neonatolog Mustafa Akçalı, prematüre bebeklerle ilgili bir sunum yaptı.
Ardından prematüre bebek aileleri arasından bir anne ve baba yaşadıkları süreci ve duygularını katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte bebekler ve aileleri, doktorları ve hemşireleriyle birlikte Dünya Prematüre Günü için yaptırılan pastayı birlikte keserken, program müzik dinletisi ve slayt gösterimi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı