Merkez Mersin'de Gaziler Günü törenle kutlandı

Mersin'de Gaziler Günü törenle kutlandı

Paylaş
Mersin'de Gaziler Günü törenle kutlandı

Mersin'de Gaziler Günü törenle kutlandı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN’de 19 Eylül ’Gaziler Günü’ Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 97’nci yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları ve gaziler katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla devam eden tören, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Gülbeyaz, 19 Eylül’ün 1921 yılında TBMM'nin çıkardığı özel bir kanunla Başkomutan Atatürk'e gazilik unvanının verildiği gün olduğu söyledi.
Tüm gazilerin Gaziler Gününü kutlayan Gülbeyaz, "Sizler en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temsilcilerisiniz. Sizler Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşısınız. Gazi Çanakkale'dir, Sakarya'dır, Kore'dir, Kıbrıs'tır, Gazi, Mustafa Kemal'dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet'tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır" diye konuştu.
Kutlama töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı