Mersin Mersin`de iklim krizine çözüm için projeler üretildi

Mersin`de iklim krizine çözüm için projeler üretildi

Paylaş
Mersin`de iklim krizine çözüm için projeler üretildi

Mersin`de iklim krizine çözüm için projeler üretildi

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve İdema Mersin’in ev sahipliğinde, Climathon etkinliği gerçekleşti.
Etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Çocuk Dairesi yetkililerinden Şerife Hasoğlu Dokucu katıldı. Etkinliğin destekçilerinden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de katıldığı programda çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler yer aldı.
Grupların kurulmasından sonra 24 saatlik bir sürede üretilip detaylandırılan projeler, jüri üyelerine sunuldu. 6 projeden ilk üçe girenlere ödüller verildi. Kelebek Etkisi adlı proje ve grupla birinciliği kazanan Seray Mübarek, Pınar Demir, Seda Doğar, Fatma Uğur ve Hatice Karataş, yapılan törenle ödülü teslim aldı. Doğa:1 Karbon:0 adlı grup Yenebilir Su projesiyle ikinciliği kazanırken, üçüncülük ödülüne ise Son Su Bükücüler grubu Kökler Suya Kavuşuyor projesiyle layık görüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı