Gündem Mersin'de klor paniği

Mersin'de klor paniği

Paylaş
Mersin'de klor paniği

Mersin'in Silifke ilçesi Küçük Sanayi Sitesi'nde klor tankından sızan gazdan etkilenen yaklaşık 100 kişi, hastanede tedavi altına alındı

Hastanede boş yatak kalmayınca gazdan etkilenen bazı vatandaşlara takılan serumlar, bahçedeki ağaçlara asıldı.

Haberin Devamı

Olay, bu sabah Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Ahmet Göğüş ait hurdacıda meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Göğüş, Seka Kağıt Fabrikası’ndan hurda olarak satın aldığı tankı kesmeye çalışırken, gaz sızdığını fark etti. Çıkan gazdan bir anda çevrede bulunan esnaf etkilenerek fenalaşmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Polis, tankın etrafına şerit çekerken gaz sızıntısının sürmesinin ardından Sanayi Sitesi boşaltıldı. Ayrıca Sanayi Sitesi yakınında bulunan ev ve bazı okullar da tedbir amaçlı geçici süre ile boşaltıldı.

Sanayi Sitesi ve site yakınlarında ikamet eden vatandaşlar, sızan gazdan etkilendiklerini boğazlarında ve gözlerinde yanma meydana gelen yaklaşık 100 kişi, Silifke Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Vatandaşlara acil serviste ilk müdahaleleri yapıldı ve serum takıldı. Ancak hastanede yer kalmayınca bazı hastalara acil servis önündeki bahçede müdahale edildi, takılan serumlar ise ağaçlara asıldı.

Haberin Devamı

Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gökhan Gül, hastanenin tüm birimlerindeki doktor ve hemşireleri Acil Servis’e yönlendirdiklerini söyledi. Dr. Gül, "Şu an nedenini bilmediğimiz bir gazdan etkilendiğini söyleyen yüzlerce vatandaşımız hastanemize müracaat etti. Hastalara ilk müdahaleyi yapıp kendilerine serum takarak özellikle hastane bahçesinde bol oksijenli ortamda tedavilerini yaptık" dedi.

Tanklardan çevreye gaz yayılımı kendiliğinden son bulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mehmet OKUR / SİLİFKE (Mersin), (DHA)