Gündem Mersin'de otogar krizi

Mersin'de otogar krizi

Paylaş
Mersin'de otogar krizi

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesinde (MEŞTİ) yazıhane fiyatlarının yüksek olduğunu öne süren firmalar boykota gidip yolcuları akaryakıt istasyonları ve boş arazilerden almaya başladı

Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (MEŞTİ) yazıhane fiyatlarının yüksek olduğunu öne süren firmalar boykota gidip yolcuları akaryakıt istasyonları ve boş arazilerden almaya başladı. Boykot, başta öğrenciler olmak üzere yılbaşı tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenleri zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle 3 yıllık işletme hakkı 20 milyon liraya kiralanan ve 28 Şubat'ta açılışı yapılan MEŞTİ'deki yazıhane fiyatlarını fahiş bulan otobüs firmaları, eski otogar civarında çadır kurarak burada yolcularına hizmet verdi. Geçen Nisan ayında yapılan anlaşmayla 35 milyon liraya mal olan otogarda davullu-zurnalı törenle hizmet vermeye başlayan firmalar, yıllık 96 bin TL'yi bulan yazıhane ücretini ödeyecek karlılığı sağlayamayınca bir kez daha boykota gitti.

Yılbaşı öncesinde büyük sıkıntı

Boykot nedeniyle firmalara ait otobüsler, yolcuları akaryakıt istasyonları, cadde kenarları ve otogar çevresindeki boş araziden almaya başladı. Hiçbir çevre güvenliği olmayan, atık suların ve çöplerin bulunduğu toprak arazilerde duran otobüslere binmek zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Zaman, zaman bavulları ile yüzlerce metre yürüyerek otobüslere ulaşmak zorunda kalan yolcular, muhatap alacak kimseyi bulamayınca da saatlerce beklemek zorunda kaldı. Özelikle gece saatlerinde can ve mal güvenliği açısından da tehlike oluşurken, havaların iyice soğuması da şehirlerarası yolcu taşımacılığını olumsuz etkiliyor. Yılbaşı öncesinde başlayan bu boykot, başta öğrenciler olmak üzere yeni yılı memleketlerinde aileleriyle birlikte karşılamak isteyen vatandaşların gidiş gelişlerinde büyük sıkıntı yarattı.

Haberin Devamı

Kiralar fahiş değil

Otogarı işletmeci Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, kira bedelini ödeyemeyince Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin alacakları için icra takibi başlattığını söyledi.

Kira fiyatlarının yüksek olmadığını savunan Şimşek, şunları söyledi: "Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu yolcunun perişanlığını görmesini istiyorum. İnsanlar sokak aralarında, cadde üzerinde, petrol içinde kanunsuz şekilde otobüslere bindirilip, indiriliyor. Halkımızın başına bir iş gelmeden, bir Özgecan Aslan olayı daha yaşamadan bu sorun çözülmeli. Burada fahiş kira bedeli istemiyorum. Konya otogarında kira ne kadarsa ben de burada onu istiyorum. Araştırdım, Konya'da da yıllık 96 bin lira civarı. Bende aynı parayı istiyorum. Otogarı kiraladım ama 10 aydır otogar boş. Kimseden para almadan 4.5 milyon lirayı kendi paramdan ödedim. Ben para almıyorum ama kalkıp belediye sürekli bana icra yolluyor. Belediye üzerine düşen denetim görevini yapıp, dışarıda yolcu indirmeyi bindirmeyi önlerse, firmalar terminale girerler. Ben tahsilat yapamadan nasıl ödeme yapayım? Ben parayı almadan nasıl ödemede bulunacağım?"

Haberin Devamı