Ekonomi Mersin'e yıldızlar akın edecek

Mersin'e yıldızlar akın edecek

Paylaş
Mersin'e yıldızlar akın edecek

13 Ekim’de Edip Burhan Spor Salonu’nda, Türk millî eski basketbolcu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Türk basketbol oyuncusu Aylin Yıldızoğlu ile Mersin Engelsiz Sanat ve Spor Kulübü ‘Tekerlekli Sandalye Basketbol Maçı’ yapacak.

MÜGE DAĞISTANLI

Haberin Devamı

Festivalin üçüncü günü akşamında ise Forum AVM’de Blerina Shalari, görme engelli şarkıcı, yazar ve manken Joana Zimmer ve Serkül sevenleri ile buluşacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda ise ayakları ile gitar çalan Mark Goffeney, Selim ve Kerim Altınok, Mujo Aganoçiv ile Ümran Sevinç şarkılarını söyleyecek.

FESTİVALDE NELER VAR?

‘İBB Zihinsel Engelliler Mehter Takımı’ ve ‘Engelsiz Koro’ konserler verecek.

Uluslararası şöhrete sahip 16 yaşındaki Danil Pluzhnikov şarkılarını seslendirecek. Orhan Murad ve Latin Müziği’nin yıldızları Gatto Gabriel&Steven Cyril performanslarıyla konuşturacak.

Oylum Talu’nun sunumuyla down sendromlu bağlama sanatçısı Çağatay Aras sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Erhan Konuk’un yöneteceği ‘Engelsiz Hayat Yolunda Medya ve Sanatın Rolü’ panelinde ünlüler var.

Görme engelli şarkıcı-yazar Joana Zimmer, şarkıcı Çiğdem Bezci, Eda&Metin Özülkü ve Serkül konser verecek.

* 9 Grammy ödüllü efsane gitarist Jose Feliciano sahneye çıkacak.

Fotoğraf sanatçısı Elif Gamze Bozo, dünyaca ünlü görme engelli sanatçı Eşref Armağan, seramik sanatçısı Hatice Gökduman ve yazar Mustafa Erol festival boyunca eserlerini sergileyecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kente kazandırdığı en önemli etkinliklerden biri de dünyada ilk olma özelliğini de taşıyan ‘Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali.’ Bugün başlayıp, 14 Ekim’e kadar devam edecek festival, halk ozanı Aşık Veysel anısına ‘Karanlıktan Aydınlığa’ mottosu ile yapılacak. Festivalin programı ise oldukça zengin.