Türkiye (Son Dakika) Mert Aydın cinayeti zanlısının evi yakıldı

Mert Aydın cinayeti zanlısının evi yakıldı

Paylaş
Mert Aydın cinayeti zanlısının evi yakıldı

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı kaçırarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konan 23 yaşındaki Aykut Balk'ın ailesine ait terk edilen ev, kimliği meçhul kişi veya kişilerce ateşe verildi

Kars’ta 6 Nisan günü babasına ait işyerine yemek götüren Mert Aydın bir gün sonra kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Ardahan yolu üzerindeki Karadağ çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde ölü olarak bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü tespit edilen Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın’ın cinayet zanlısı Aykut Balk tutuklanarak, güvenlik nedeniyle Kars’tan götürülüp Erzurum H Tipi cezaevi’ne konuldu. Aykut Balk’ın ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etti.

Aykut Balk’ın ailesine ait Aydınlık Evler Mahallesindeki evde akşam saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevlerin yükselmesi üzerine mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi. 2 itfaiye aracı kısa süre sonra olay yerine gelerek alevlere müdahale etti. Çok sayıda polis ekibinin de sevk edildiği olayda itfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yapılan incelemede evin üst katındaki 3 odanın kullanılamaz hale geldiği ve tüm eşyaların yandığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri Balk ailesinin yanan evinde soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bedir ALTUNOK/DHA