Spor Meşale yakan taraftarlara ceza yağdı

Meşale yakan taraftarlara ceza yağdı

Paylaş
Meşale yakan taraftarlara ceza yağdı

İzmir Stadı'nda Mayıs ayında oynanan bir futbol maçında meşale yakıp, müsabakanın düzenini bozdukları iddiasıyla haklarında İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan 5 Foça Belediyespor taraftarı, 10 ay hapis, antreman ve müsabakaları izlememe ve denetime tabi tutulma cezasına çarptırıldı

Taraftarların hapis cezası, beş yıl içinde benzer bir suç işmemeleri koşuluyla ertelendi. O dönemde Bölgesel Amatör Küme’de olan Foça Belediyespor ile Süper Amatör Lig’deki Yeşilova Futbol Takımları arasında geçen 18 Mayıs’ta Alsancak Stadı’nda ’Play Out’ maçı oynandı. Maçın 55’nci dakikasında kapalı tribünde meşale yaktıkları ileri sürülen Foça taraftarları S.A., U.H., A.A., A.E. ve Ç.T. gözaltına alındı.

"Yasak olmayan ancak tehlike arz edebilecek aletleri kullanarak müsabakanın düzenini bozma" suçunu işledikleri ileri sürülen taraftarlar hakkında İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi’ne Dair Kanunu’nun 12/1-B ve 13/4 maddeleri uyarınca 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tutuksuz yargılanan beş sanık, duruşmalardaki ifadelerinde meşaleleri stada açık tribünde olması gereken rakip taraftarların getirmiş olabileceğini ileri sürüp, "Takımımız gol atınca, tribünde bulduğumuz meşaleleri yaktık. Suç olduğunu bilmiyorduk" diyerek, kendilerini savundu. Geçen 26 Aralık’taki karar duruşmasında mahkeme, sanıklara, meşale yakmak suretiyle müsabakanın düzenini bozdukları gerekçesiyle, 1 yıl hapis, bir yıl süre ile müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor yapılan alanlara girişlerinin yasaklanmasına ve 5271 Sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu gereğince de 5 yıl süreyle denetime tabi tutulma cezası verdi. Mahkeme daha sonra sanıkların işledikleri suçtan pişmanlık duymaları nedeniyle hapis cezasını 10 aya indirip, beş yıl benzer bir suç işlememeleri koşuluyla erteledi. Sanıklar, antrenman ve maçları izlememe cezalarını ise çekecek, müsabaka günleri maç başlama saatlerinde ikamet ettikleri yerin polis karakoluna gidip, imza verecek. Karar, sanıklara tebliği edildi.

MAÇ OYNANMAMIŞ KABUL EDİLMİŞTİ

Öte yandan Foça Belediyespor ile Yeşilova futbol takımları arasında oynanan müsabaka 1-1 sona ermişti. Maçı penaltılar sonucu Foça Belediyespor kazanmıştı. Bölgesel Amatör Lig’de kaldığı için büyük sevinç yaşayan ve kutlamalar yapan Foça Belediyespor’un sevinci yeni Tahkim Kurulu’nun verdiği aleyhte kararla yarım kalmış ve bu maç oynanmamış kabul edilmişti.

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA)

Haberin Devamı