Merkez MESKİ ile ÇÜ'den fikir alışverişi

MESKİ ile ÇÜ'den fikir alışverişi

Paylaş
MESKİ ile ÇÜ'den fikir alışverişi

MESKİ ile ÇÜ'den fikir alışverişi

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı ve Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı yetkilileri bir araya gelerek, ÇÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın akreditasyon sürecinin daha etkin ve verimli bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulundu.
Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda görevli Prof. Dr. Mehmet Bertan Yılmaz, Öğr. Gör. Uğur Çağlayan ve bilgisayar işletmeni Mehmet Yazgan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nı ziyaret etti. Ziyarette iki taraf, TS EN ISO/IEC 17025 deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının yetkinliği için genel gereklilikler standardının şartlarını kapsayan kalite yönetim sistemi ve teknik şartlar hakkında deneyim ve bilgi birikimlerini paylaştı. Bunun yanı sıra ÇÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın akreditasyon sürecinin daha etkin ve verimli bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
BAŞARILI AKREDİTE SÜRECİ GEÇİRDİ
MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 18 Nisan 2014 tarihinde akredite edildi. Akreditasyonun devamlılığının sağlanabilmesi için bilinçli ve deneyimli personelleriyle çalışmalarını sürdüren laboratuvar, akredite olunan tüm parametrelerden her yıl gerçekleşen denetimleri başarıyla geçiyor. 2020 yılı Temmuz ayında bünyesine kattığı ICP MS cihazı ile kapsamına 19 parametre daha ekleyen kurum, analizini gerçekleştirdiği toplam 152 parametre-metottan, 90 tanesini akredite etmeyi başardı.
5 FARKLI SUDA ANALİZ YAPILIYOR
Bölgenin en büyük laboratuvarlarından biri olan Merkez Su Analiz Laboratuvarı, uygun bir kalite yönetim sistemi ile faaliyet gösterirken, içme, atık, havuz, deniz ve yüzeysel sular olmak üzere 5 farklı matrikste analizler gerçekleştiriyor. Kurum, bu analizlerin sonuçlarının ulusal ve uluslararası geçerliliğini sağlamak amacıyla TS EN ISO/IEC 17025 deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının yetkinliği için genel gereklilikler standardının şartlarını uygun şekilde çalışma yürütüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı