Merkez Meslek liselilere 'Bilim ve teknoloji' semineri

Meslek liselilere 'Bilim ve teknoloji' semineri

Paylaş
Meslek liselilere 'Bilim ve teknoloji' semineri

Meslek liselilere 'Bilim ve teknoloji' semineri

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Korkut Ata Üniversitesi arasında imzalanan "Osmaniye Öğretmen Akademisi İl Projesi Meslek Liseleri Gelişim Çalışmaları" Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Bilim ve Teknoloji" konulu eğitim semineri düzenlendi.
Toplantı salonunda, OKÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Bozdoğan, öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bülent Yanıktepe katıldı. Yanıktepe, teknolojinin bilim temelli adımlarını gösterirken, bilim ile bilim ürünlerinin ortaya çıkacağı ve patent sahibi olmanın ülke ekonomisine ve gelişimine ne derecede etki edeceğinin vurgusunu yaptı. Öğrencilere bilimin olmadığı yerde cehalet ve dedikodunun olacağını belirten Yanıktepe, her daim bilim temelli öğrenme becerileri geliştirecek arkadaşlar edinmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Seminer, öğrencilerin yoğun dikkatini çekerken, sonrasında sorulan sorular bilim ve teknolojiye olan farkındalıklarının yükselmesinde katkı sağlandığının göstergesi olarak tanımlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı