Isparta Meslek lisesinden çevre dostu proje

Meslek lisesinden çevre dostu proje

Paylaş
Meslek lisesinden çevre dostu proje

Meslek lisesinden çevre dostu proje

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - BORSA İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 5 yıl önce kurulan güneş enerjisi santrali yenilenerek 40 Kw güce çıkarıldı. Santralden okulun elektrik ihtiyacı karşılanıyor, yaz aylarında da okula gelir sağlanıyor.

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Vali Ömer Seymenoğlu inceleme yaptı. Yenilenen güneş enerji santrali hakkında Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Öğretmeni Önder Mete'den bilgi alan Vali Seymenoğlu, "Sizlerin yetiştirdiği öğrenciler bizler için çok kıymetli, sizler bu alanda en büyük yardımcılarımızsınız ve sizlere güveniyoruz. Burada gerçekleştirilen projelerin daha da artmasını temenni ediyorum. Bu konuda her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu.

Okulun Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı bölümünde inceleme yapan Vali Seymenoğlu derslere konuk olarak bir süre anlatılanları dinledi. Sınıflarda öğrencilerle kariyer hedefleri hakkında sohbet eden Vali Seymenoğlu öğrencilere başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı