Ekonomi Meslek okulu mezunları daha çabuk iş buluyor

Meslek okulu mezunları daha çabuk iş buluyor

Paylaş
Meslek okulu mezunları daha çabuk iş buluyor

TÜİK rakamlarına göre; Konya, Karaman bölgesinde lise ve dengi meslek okulu mezunu gençlerin işsizlik oranı, yükseköğretim mezunu gençlere göre daha düşük çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, TR52 bölgesi olan Konya ve Karaman'da lise ve dengi meslek okulu mezunu gençlerin işsizlik oranının, yükseköğretim mezunu gençlere göre daha düşük çıktığını bildirdi.

Çapoğlu, yaptığı açıklamada 2013 yılı genç işsiz sayısı ve oranları hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde 2013 yılındaki genç işsiz oranının yüzde 9,7 olduğunu ifade eden Çapoğlu, bu rakamın Konya'da yüzde 4,7 ve Karaman'da ise yüzde 4,2 şeklinde gerçekleştiğini vurguladı.

Yükseköğretim mezunu gençlerin 2013 yılı işsizlik oranının yüzde 29,9 olduğunu, lise ve dengi meslek okul mezunu gençlerde ise bu rakamın yüzde 20,2 olarak belirlendiğini vurgulayan Çapoğlu, şunları kaydetti:

"TR52 olarak bilinen Konya-Karaman bölgesinde yükseköğretim mezunu gençlerin işsizlik oranının 2013 yılında yüzde 26,9 olup lise ve dengi meslek okul mezunu gençlerde yüzde 12,8 olarak gerçekleşmiştir. Yükseköğretim mezunu genç erkeklerin işsizlik oranı yüzde 22,2 iken, genç kadınlarda ise bu oranın yüzde 33,4 olduğu görüldü."

Haberin Devamı

AA