Tarsus Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Kurulu toplandı

Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Kurulu toplandı

Paylaş
Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Kurulu toplandı

Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Kurulu toplandı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Kurulu Çalışma ve İş Kurumu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda toplandı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Danışmanı Fırat Aydoğan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halil Bozkurt, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Halil Yılmaz, şube müdürleri, meslek lisesi müdürleri, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü meslek danışmanlarının katılımıyla yapılan toplantıda mesleki eğitim, staj olanakları, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Organize Sanayi ve Meslek Liseleri arasında yapılabilecek işbirlikleri planlandı.
Müdürü Bozkurt, İŞKUR olarak mesleki eğitimi çok önemsediklerini, özellikle ekonominin lokomotifi imalat sektöründe ara elemana çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ara eleman sıkıntısının ancak mesleki eğitimle aşılabileceğini kaydeden Bozkurt, İŞKUR olarak hayatlarının her aşamasında öğrencilerin yanında olduklarını, İŞKUR bünyesinde bulunan Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu, İş Kulübü gibi oluşumlarla birlikte giderek genişleyen bir yelpazede hizmet verdiklerini anlattı.
Toplantı sonrasında Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden heyete, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli tarafından okulun bölümleri ve projeler hakkında tanıtım yapıldı. Ziyarette Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robotik Takımı tarafından robot teknolojileri hakkında sunum yapıldı ve heyet tarafından robot teknolojilerinin Mersin'deki okulların geneline yayılarak Mersindeki okullar arasında robot yarışları yapılmasına karar verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı