Bilim - Teknoloji Messenger Kids geliyor
Paylaş
Messenger Kids geliyor

Messenger Kids, adından da anlaşılacağı üzere çocuklara yönelik bir uygulama. Kayıt olabilmek için ebeveyn kontrolü şart

2 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan Facebook, geliştirdiği yeni ürünleriyle her yaştan kullanıcılara hitap etmeyi sürdürme düşüncesinde. Bu kez odak noktasında özellikle 6-11 yaş aralığındaki çocuk kullanıcılar var. Bildiğiniz gibi bu yaşta çocuklar çok meraklı ve öğrenmeye açık oluyor. Günümüzde akıllı cihazlar ve internet teknolojileri de fazlasıyla ilgi çekici. Hal böyle olunca bu imkanları yasaklamak yerine onlara uygun hale getirmek daha mantıklı olacaktır. Bu düşünceyle hareket eden Facebook da yerini ürünü Messenger Kids’i duyurdu.

Messenger Kids, adından da anlaşılacağı üzere çocuklara yönelik bir uygulama. Kayıt olabilmek için ebeveyn kontrolü şart. Öncelikle ebeveynler kendi telefon numaralarını da kullanarak bu hesabın açılmasına onay verecek, ardından da çocuklar bu hesap üzerinden aile üyeleri ve arkadaşlarıyla güvenli sohbetler gerçekleştirebilecek.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre bu uygulamada hiçbir uygulama içi satın alma seçeneği ya da benzer şeyler olmayacak. Tamamıyla çocuklara yönelik, onların sohbet anlarını daha keyifli hale getirecek renkli emojiler ve kamera filtreleri olacak.

Uygulama şu an için Amerika’da iOS kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Yakın zamanda Android ve Amazon Kindle kullanıcıları için de yayınlanması gündemde.

Call of Duty WW2 durdurulamıyor

Haberin Devamı