Spor Messi için ilginç iddia!

Messi için ilginç iddia!

Paylaş
Messi için ilginç iddia!

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun "Messi Türkiye'ye gelse 2 yılda futbolu unutur" dedi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türkiye'de altyapıya gerekli önemin verilmediğini söyledi. Futbolun altyapısının çok önemli olduğunu ifade eden Uygun, "Türkiye'deki altyapıya Messi'yi getir, adam 2 sene sonra futbolu unutur" dedi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor, sezonun ilk karşılaşması olan Galatasaray maçının hazırlıklarına Celal Doğan Tesisleri'nde başladı. Takımının başında antrenmana çıkan teknik direktör Bülent Uygun, hafta sonu Galatasaray ile zorlu bir mücadele vereceklerini söyledi. Maçın favorisinin Galatasaray olarak gösterildiğini ancak futbolcularının ellerinden geleni yapacağına inandığını vurgulayan Bülent Uygun, şunları söyledi:
"Bu sezon var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İstemesek de takımımızdan ayrılan arkadaşlar oldu. Ayrılan arkadaşlarımızın yerine henüz transfer gerçekleştirmedik. Zor bir Galatasaray karşılaşması bizi bekliyor. Zorlukları biliyoruz, biz de Gaziantepspor olarak bize yakışan futbolu oynamak adına kendi oyun anlayışımızı, mantalitemizi mevcut kadroyla sahaya yansıtacağız. Galatasaray'ın favori olmama gibi bir ihtimali yok. Anadolu takımlarına karşı büyük takımlar her zaman favoridir. 10 maç yaparsanız, 2'sini Anadolu takımları kazanır geri kalanını büyük takımlar yener. Bir tarafta 10 milyon Euro’luk bütçeyle kurulmuş bir takım, diğer tarafta 200 milyon Euro’ya kurulmuş bir takım var. Dolayısıyla çok zor bir maç bizi bekliyoruz, maçın favorisi de Galatasaray'dır ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

"MESSİ 2 YILDA FUTBOLU UNUTUR"

Türkiye'de futbol için altyapıya gerekli değerin verilmediğini ifade eden Bülent Uygun, Barcelonalı yıldız oyuncu Messi'nin Türkiye'deki sistemde 2 yılda futbolu unutabileceğini ileri sürdü. Türkiye'deki sistemi "sistemsizlik" olarak değerlendiren Uygun, şöyle konuştu:
"Bizim altyapıya Messi'yi getir 2 yıl sonra top oynamayı unutur. Daha doğrusu Türkiye'deki altyapıya Messi'yi getir, adam 2 sene sonra futbolu unutur. Maalesef Türkiye'nin sistemi sistemsizlik, altyapıya gerekli değer verilmiyor. Altyapı hocaları gerekli eğitimi almış değil. Tesisat, saha, gıda, psikolojik yardım ve antrenman gibi anlamlarda desteklenmiyor. Böyle olduğu bir ortamda Türkiye'nin altyapıdan futbolcu yetiştirmesi çok zor. Son yıllarda Arda'yı çıkarın, doğru düzgün futbolcu yetişmemiş durumda, yetenekli futbolcumuz yok. Bununla ilgili bir an önce Türkiye Futbol Federasyonu'nun çalışma yapması gereklidir. Türkiye Futbol Federasyonu, pro lisanslı hocaların maaşını kendisi vermek zorunda. Aynı zamanda altyapıdaki kriterleri uygulamak ve altyapı yabancılardan kesilen paraları da altyapı hocalarına maaş olarak vermek zorunda. 60 bin lira her yabancı futbolcudan, hocadan para kesiyoruz, 10 tanesi olsa 600 bin lira eder. Yılda bizim altyapıya harcadığımız para 600 bin en fazla 1 milyon lira. Federasyon bunu Türk futbolunun gelişimi için yapmak zorundadır. Dediğim gibi bugün Messi'yi altyapımıza getir, 2 yıl sonra futbolu unutur. Almanya'nın altyapısından gelen oyuncularla milli takım kuruyoruz. Bu bizim ayıbımızdır."

Ahmet Hamdi ÇİÇEK-Mehmet BULUT/GAZİANTEP DHA

Haberin Devamı