Spor Messi’nin heykelini kırdılar

Messi’nin heykelini kırdılar

Paylaş
Messi’nin heykelini kırdılar

Barselona forması giyen yıldız futbolcu Lionel Messi’nin Buenos Aires’teki heykelini kırdılar

Geçtiğimiz yıl yıldız futbolcu Lionel Messi’nin Arjantin milli takımını bıraktığı açıklamasından sonra, Arjantin hükümeti Messi’yi ikna etmek için Buenos Aires’te futbolcunun heykelini dikmişti. Pazartesi günü FIFA Yılın Futbolcusu ödülünün Portekizli Cristiano Ronaldo’ya verildiği açıklandıktan sonra, Arjantin’de hareketli anlar yaşandı. Bir takım Arjantinli vandallar şehir parkında bulunan Lionel Messi heykelini kırdı.

Kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kırılan heykel olayıyla ilgili Buenos Aires yönetiminden bir açıklama geldi. Olayın faillerinin bulunması için çalıştıklarını belirten yöneticiler, heykelin kırılmasını barbarlık olduğunu dile getirdi. Öte yandan yönetim heykelin en kısa sürede yenileneceğini de belirtti.



Parkta Lionel Messi heykeli dışında başka Arjantinli sporcuların da heykelleri bulunuyor. Çim hokeyi yıldızı Luciana Aymar, tenisçi Gabriela Sabatini ve Guillermo Vilas, Formula 1'in eski şampiyonlarından Juan Manuel Fangio ve NBA ekiplerinden San Antonio Spurs forması giyen Manu Ginobili'nin heykelleri, Messi'nin heykeliyle aynı alanda yer alıyor.


Cristiano Ronaldo'dan Kızdıran Sözler



FIFA Yılın Futbolcusu ödülünü kazanan Cristiano Ronaldo ise ödül töreninde Arjantinlileri kızdıracak açıklamalarda bulunmuştu. Ödülü kazanan Ronaldo; “Barcelona’dan bazı oyuncular burada olamadığı için üzgünüm. Ancak neden burada olamadıklarını anlıyorum" diyerek ödül almayacakları için törende olmadıklarını ima etmişti.



Yılın en iyi futbolcusu Cristiano Ronaldo oldu

Haberin Devamı