Spor Messi tabii ki en iyisi!

Messi tabii ki en iyisi!

Paylaş
Messi tabii ki en iyisi!

Marca gazetesi, La Liga'da artık gelenekselleşen ödülleri dağıttı. Geçen sezonun en iyi futbolcusu, bir kez daha Lionel Messi seçildi

La Liga'nın en iyi futbolcusu 3'üncü kez Lionel Messi seçildi. La Liga'da, Barcelona'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2010-11 sezonunun yıldızları, Marca gazetesinin organize ettiği geleneksel törende ödüllendirildi.

Katalan ekibinin yıldızı Lionel Messi, üst üste 3. kez ligin en iyi oyuncusuna verilen Alfredo Di Stefano ödülüne layık görüldü. Sezonun gol kralına verilen Pichichi Ödülü, Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'ya verildi.

Portekizli oyuncu, geçen sezon 41 gol atarak La Liga tarihinin bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu unvanını eline geçirmişti. Ronaldo ödül töreninde yaptığı konuşmada, rekorunu daha da geliştirebileceği konusunda iddialı konuştu.

EN İYİ KALECİ VALDEZ

En az gol yiyen kaleciye verilen Ricardo Zamora Ödülü ise 3. sezon üst üste Barcelona'nın kalecisi Victor Valdes'e gitti. Geçen sezon toplam 18 gole izin veren Valdes kadar Barcelona'nın takım savunmasının da ödülde payı büyüktü.

EN İYİ TEKNİK DİREKTÖR MOURİNHO

En iyi teknik direktör ise Real Madrid çalıştırıcısı Jose Mourinho seçildi. Henüz ilk sezonunda Miguel Munoz ödülünü kazanan Mourinho mutluydu.

Söz konusu ödül, önceki 2 sezon Barcelona çalıştırıcısı Pep Guardiola'ya verilmişti. En golcü İspanyol futbolcuya verilen Zarra Ödülü’nün sahibi ise Sevilla forması giyen Alvaro Negredo oldu. Negredo geçen sezon 20 kez fileleri havalandırmıştı.

Haberin Devamı