Gündem Mesut Özil köyünü unutmadı

Mesut Özil köyünü unutmadı

Paylaş
Mesut Özil köyünü unutmadı

Real Madrid'in Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, baba ocağı Zonguldak'ın Devrek İlçesi Hışıroğlu Köyü'ne 150 bin liralık yardım yaptı

Özil, dedesi ve babaannesinin mezarının da bulunduğu köy mezarlığının çevre düzenlemesini yaptırıp, camiye bir sosyal tesis kazandırdı. İspanya’da oynadığı futbolla futbol otoritelerin beğenisini kazanan Mesut Özil, amcası Cevdet Özil’in yaşadığı baba ocağını unutmadı.

250 haneli Hışıroğlu Köyü’nün muhtarı Hasan Sarı, geçen yıl haziran ayında annesi Münvver Özil’in cenazesi için köye gelen Mesut Özil’in babası Mustafa Özil’e, Uzunalioğlu Mahallesi Camii’ndeki sosyal tesis eksikliğinden söz etti.

Babasının bu durumu anlattığı Mesut Özil, köy muhtarıyla temasa geçerek caminin sosyal tesisini ile dedesi Rıfat ve babaannesi Münevver Özil’in mezarlarının da bulunduğu köy mezarlığının çevre düzenlemesini yaptırmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine çalışmalar başladı. Yolu parke taşlarıyla döşenip, çevre temizliği yapılan mezarlıktaki düzenlemeler tamamlanırken, lojman, şadırvan ve yemek salonunu kapsayan sosyal tesis inşaatı ise sürüyor.

Durmuş SEVİNDİK/DHA