Spor Mesut: Şampiyonluk için sahadayız

Mesut: Şampiyonluk için sahadayız

Paylaş
Mesut: Şampiyonluk için sahadayız

Alman milli takımının yıldızı Mesut Özil, "EURO 2012'de şampiyon olmak için sahaya çıkıyoruz" diye konuştu

Polonya'nın ilk maçı oynayacakları Danzig Kenti'nde girdikleri kampta iyi bir çalışma ortamı buluduklarını vurgulayan Mesut, "Maç yaklaşıyor. Tabii ki turnuvanın heyecanı bütün takım arkadaşlarımızda az da olsa var.

Ama ben sahaya çıkınca herşeyi unutur tek futbola odaklanarım. Çünkü futbolu severek oynuyorum, futbol benim çocukluğumdan beri yaşamımın bir parçası. Almanya A milli olsun İspanya'da Real Madrid formasyla olsun hedefler ve istenilenler hep büyüktür, hep birinci olmaktır, kupa kazanmaktır" dedi.

"İYİ HAZIRLANDIK"

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu hedeflediklerini belirtip, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olacak iyi ve ve güçlü kadromuz var. Gözümüz Avrupa Şampiyonluğunda. Avrupa Şampiyonluğu'nu elde edebilecek olgunluğa eriştik. Eğer ikinci olursak bizim için hayal kırıklığı olur" diyen Mesut Özil ,"İlk maç çok önemli.

Portekiz'e karşı maçı kazanmak için çok iyi hazırlandık. Antrenmanlarda hepimiz hırslı ve azimli çalıştık. Ayrıca 2010 Dünya Şampiyonasına göre takım daha tecrübeli ve kendimize güvenimiz daha çok. Kendim açısında da iki yıl içinde Real Madrid'de kendimi ve futbolumu geliştirdim. Dünyanın ünlü büyük kentlerinden olan Madrid tanıdım" dedi.

"RONALDO İYİ BİR İNSAN VE FUTBOLCU"

Portekiz'in kaptanı ve golcüsü Real Madrid'ten takım arkadaşı Christiano Ronaldo'nun iyi bir futbolcu olduğu kadar iyi bir insan olduğunu dile getiren Mesut Özil, "Ronaldo dünyanın en iyi futbolcularından birisi, Onun durdurulması için Löw tabii ki önlemler alacaktır. Fakat futbol takım oyunudur, bir kişiye bağlı olamaz.

Unutulmamalıdır ki biz Portekiz'e karşı oynuyoruz, sadece Ronaldo'ya karşı değil Sahadaki 11 kişinin başarılı olmasıyla maçlar kazanılır. Maçta sevinen Almanya olacaktır" dedi.

Ronaldo'nun göründüğü gibi burnu havada kendini beğenmiş olmadığını da söyleyen Mesut Özil, "Ronaldo aslında çok sıcakkanlı, çok yardımsever bir dost. Arkadaş canlısı olan Ronaldo, Real Madrid'e ilk gittiğim zaman bana en fazla ilgi gösterip yardım etti. Onun bu ilgisini görünce o zaman çok ama çok şaşırmış, sevinmiştim." diyerek takım arkadaşına övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı