Siyaset Mesut Yılmaz da 'Kesici' dedi
Paylaş
Mesut Yılmaz da 'Kesici' dedi

Mesut Yılmaz da 'Kesici' dedi

DP’li İl Başkanlarının DP Genel Başkan Adaylığı için yakın markaja aldığı Bağımsız İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’ye bir destek de DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, "Ben de İlhan Kesici’yi isterim" dedi.

Haberin Devamı

DP 10. Olağan Büyük Kongresi’ne sayılı günler kala, Genel Başkan Adaylığı konusunda tansiyon da yükselmeye başladı. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in "aday değilim" açıklamasının ardından gözler Kesici’ye çevrilmiş, Kesici’nin adaylığı konusundaki olumsuz yönde açıklamalarına rağmen DP’li İl Başkanların Kesici’yi yakın markaja almıştı. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da Kesici’yi telefonla arayarak, genel başkan adaylığı için çağrı yapmıştı. Cindoruk’un ardından DP Rize Milletvekili, Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da Kesici’ye destek verdi.

ANKA’ya konuşan Yılmaz, Ankara’da kongre sürecine ilişkin temaslarının devam ettiğini belirterek, il başkanlarıyla da görüştüğünü, il başkanlarının kimin aday olacağı konusunda tek bir isim üzerinde mutabakat sağlanmasını istediklerini belirtti. İlhan Kesici üzerinde durulduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Ben de İlhan Kesici’nin olmasını isterim" dedi.

Haberin Devamı

DP’li İl Başkanları, kongre öncesinde yarın bir kez daha DP Genel Merkezi’nde biraya gelerek ortak bir karar vermeye çalışacak.