Sağlık Metabolik cerrahinin kitabı yazıldı

Metabolik cerrahinin kitabı yazıldı

Paylaş
Metabolik cerrahinin kitabı yazıldı

Özellikle tip 2 diyabet gibi kronik bir hastalığa yakalandığınızı öğrenince haklı olarak moraliniz bozulabilir. Bu durumda devreye bazı cerrahi yöntemlerin de girmesi gerekebilir. Türkiye Metabolik Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, cerrahinin korkulan bir durum olmadığını söyleyerek “Metabolik Cerrahi”nin kitabını yazdı

Diyabet Tedavisinde Metabolik Cerrahi” kitabı hastalardaki korkuya son veriyor.

Haberin Devamı

Son 10 yılda yapılan tüm araştırmalar 2035 yılı itibariyle Türkiye'de diyabetli hasta sayısının 12 milyon olacağını öngörüyordu. Günümüzde Türkiye'de 13.5 milyon diyabet hastası bulunduğu bildirilmekte. Yani 20 yıl sonrası için yapılan tahminleri bugünden yakalamış bulunuyoruz. Korkunç bir hızla artış gösteren diyabet, gıda endüstrisi, şehir planlama yanlışları ve otomotiv sanayisinin de sayesinde daha da körükleniyor.

ETKİLİ BİR TEDAVİ SEÇENEĞİ

Diyabet ve obezite sizi yakaladığında mutlaka yeni misafirleri de beraberinde getiriyor. Bu hastalıklara başka hastalıkları da ekliyor. Bunların başında kilo problemleri, kolesterol ve yüksek tansiyon geliyor. Tıp dünyası artık bu hastalıkları "Metabolik Sendrom” olarak adlandırılıyor.

Haberin Devamı

“Metabolik Sendrom” ve özellikle tip 2 diyabet tüm dünyayı tehdit eden önemli bir sağlık problemi haline gelmesi ile tedavi metotlarını da sorgulatıyor. Uzmanlar, hareketli yaşam, beslenme ve medikal tedavilerle kontrol altına alınabileceğini belirtiyorsa da çoğu hastada bu yöntemler yeterli olmuyor ve cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyuluyor. “Metabolik Cerrahi”, son zamanlarda gündemde olan tip 2 diyabet tedavisinde uygun hastalarda etkili bir tedavi seçeneği olarak uygulanıyor.

DİYABETİN EN ETKİLİ TEDAVİSİ

Yeni bir kavram olarak “Metabolik Cerrahi”, hastalara yepyeni bir hayat sunuyor. Hem hastalar hem de hasta yakınları için bilinmeyen ve korkulan bir tedavi olan “Metabolik Cerrahi” hakkında sorular akıllarda yığıldıkça yığılıyor.

Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik de hem hastalar için hem de tıp alanında kariyer yapan hekimler için Metabolik Cerrahi hakkında akıllarda kalan soruların yanıtını “Diyabet Tedavisinde Metabolik Cerrahi” isimli kitabıyla veriyor. Henüz doktorların bile çok iyi bilmediği bir konuda 100 soru ve bu soruların yanıtıyla “Diyabet Tedavisinde Metabolik Cerrahi” kitabı diyabet tedavisinde hastalara umut ışığı oluyor.

Doç. Dr. Çelik, “Mevcut tedavi yöntemleri diyabet hastalarında istenilen sonuçları vermekten çok uzak. Bunun nedenleri kitabımızda detaylarıyla yer alıyor. Umut ediyorum ki bu kitap sayesinde Metabolik Cerrahi daha geniş kitleler tarafından tanınacak ve anlaşılacak” diyor.

Haberin Devamı