Astroloji Metabolizmamızı, bedenimizi destekleyelim

Metabolizmamızı, bedenimizi destekleyelim

Paylaş
Metabolizmamızı, bedenimizi destekleyelim

Hafta başında Güneş-Neptün karşıtlığı, hafta sonuna doğru Güneş-Plüton uyumlu açısı ve Venüs-Satürn kare açısı kesinleşiyor. Bu haftaki yazımızda bu açıların etkilerinden ve kavuşum yapan önemli yıldız etkilerinden bahsedeceğiz. // UZ. DR. F. SENA BÜYÜKÇOPUR ASTRO-SAĞLIK

Sinsi üşütmelere dikkat

Haberin Devamı

Sonbaharın habercisi Eylül ayı ile birlikte havalar serinlemeye başladı. Mevsim geçişleri üşütmelere açık olduğumuz dönemlerdir. Hafta sonuna kadar etkisini hissedeceğimiz Güneş-Neptün karşıtlığı tıbbi astrolojide hayatiyet zayıflığı, bağışıklık sorunları, sıvı dengesi ile ilgili sorunlar ile kendini gösterir. Bu nedenle tam da mevsim geçişi döneminde sinsi üşütmelere daha da dikkat etmek gerekecek.

Neptün soğuk doğadadır, seyrettiği Balık burcu da soğuk ve nemli. Güneş de soğuk doğadaki Başak burcunda seyrettiğinden Neptün ile karşıt açısı sıcak doğasını iyice gölgeliyor, başta soğuk ve biraz da nem kaynaklı sorunlara kapı açıyor. Özellikle Güneş'in etkisinin azaldığı gece süresince üşütmelere daha da açık olacağız. İnfraruj sobaları, sıcak hava üfleyen ısıtıcılar, sıcak kuru havlu gibi kuru ve sıcak uygulamalar iyileşmemizi hızlandıracak. Soğan, sarımsak ve karabiber de sıcak ve kuru doğadadır; yan etki açısından oldukça emin olduklarından, aşırıya kaçmamak şartıyla yemeklerimize ekleyebiliriz.

Haberin Devamı

Metabolizmamızı canlandıralım

Güneş-Neptün sert açıları sıvı-elektrolit dengesinde bozulmaya, bedende şişliklerin, ödemin artmasına, kansızlık ve metabolizma zayıflığına da yol açabilir. Bu dönemde aşırı tuz tüketiminden kaçınmaya dikkat edelim. Elma, muz, patates gibi potasyumdan zengin gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyelim. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru yemişler, yumurta, et ürünleri zengin demir içeriği ile metabolizmayı canlandırır, kansızlığı önler. Sert açının etkilerini birkaç gün hissedeceğimizden kansızlık büyük bir sorun olmayacak, ama metabolizmamızı desteklemek hem fazla sıvının atılmasına, beden direncimizin artmasına hem de daha canlı hissetmemize yol açacak.

Kan dolaşımını destekleyici egzersizler yapalım

Venüs tıbbi astrolojide toplardamarlarla ilişkilendirilir. Satürn ile karesi varislere, Venüs Akrep burcundayken halk arasında basur dediğimiz hemoroitlere işaret ediyor. Kan dolaşımı destekleyici egzersizler, bacak hareketleri özellikle önemli olacak. Kabızlık bağırsaklarda basınç etkisine neden olur, bağırsak duvarındaki kan dolaşımının daha fazla bozulmasına yol açabilir. Kabızlığı önleyici besinler hemoroit şikâyetlerini azaltır. Yeşil sebzeler, salata, kayısı kompostosu ya da ezmesi, tam tahıllı besinler bağırsak hareketlerini arttırıcı, kabızlığı önleyici besinlerin başında sayılabilir.

Haberin Devamı

Venüs-Satürn sert açılarında idrar yolu sorunları, deri problemleri, bezginlikler de görülebilir. Az ve sık idrara çıkma, alt karın ya da yan ağrısı, idrarda yanma ya da idrardan kan gelmesi durumları idrar yolu enfeksiyonlarını, idrar yollarında taş ya da polip gibi tıkanma durumlarını gösterebilir. Bu tip şikâyetleri geçiştirmeyelim, bir an önce hekime başvurmaktan çekinmeyelim. Doğal ve lifli gıdalarla beslenme deri problemlerinin ve zengin vitamin içeriği bedeni destekleyerek bezginliklerin önlenmesine yardım eder. Sebze ağırlıklı beslenme bedende su tutulmasını da azaltır. Yeşil sebzeleri, tam tahılları, dereotu, maydanoz, tere ve rokayı soframızdan eksik etmeyelim.

Haberin Devamı

Denebola ve Gagrux yıldızlarının etkisini hissedeceğiz

Güneş-Neptün karşıtlığında Güneş'in kavuşum yapacağı Denebola yıldızının etkilerini de hissedeceğiz. Aslan takımyıldızında yer alan Denebola çabuk karar verebilme yeteneğimizi destekleyecek, başkalarının sorunlarıyla da daha fazla ilgileneceğiz. Şimdiye kadar uygulanmayan cerrahiler Denebola yıldızının etkisiyle çok başarılı sonuçlar verebilecek. Denebola yoğun enerjili bir yıldız, endişe hali, huzursuzluk, bezginlikler, görme sorunları, akciğer hastalıkları, fırtınalarla ya da olumsuz hava koşullarıyla ilişkili sorunlar gibi etkileri de görülebilir.

Satürn ile kare açı yapan Venüs de şanslı Gagrux yıldızı ile kavuşum yapacak. Ruhsal temizlenme ve şifa vaat eden bir yıldız Gagrux. Bu dönemde yapacağımız affetme çalışmaları çok daha hızlı sonuç verebilecek. Tıbbi astrolojide iyicil yıldızlar da hastalıklarla ilişkilendirilir. Gagrux yıldızı ayak ve görme sorunlarına, akciğer hastalıklarına, fırtına ve olumsuz hava koşulları nedenli hastalıklara işaret ediyor.

Haberin Devamı

Sebze ağırlıklı ve doğal beslenme, kan dolaşımını destekleyici egzersizler, kuru sıcak bu haftaki çoğu etkiyi olumluya çevirmemize yardım edecek. Denebola ve Gagrux yıldızları da ruhsal anlamda şifalanmamızı kolaylaştırıyor. Geçmişi temizleme ve affetme çalışmalarının tam zamanı. Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle, haftaya tekrar buluşana kadar sağlıkla, sağlıcakla kalınız...