Kültür - Sanat Metallica hayranlarına sürpriz
Paylaş
Metallica hayranlarına sürpriz

Heavy metalin efsanevi gruplarından Metallica, Grammy ödül töreninde kariyerinin 'en benzersiz' konserlerinden birini vermeye hazırlanıyor

Metallica'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada "Grammy ödül töreninde son sahneye çıkışımızın üzerinden 22 yıl geçti. Yeniden törene davet edilmekten büyük onur duyduk. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapabilmek için Lang ile çalışmaya karar verdik. Bu çalışma, müzik kariyerimizin en benzersiz performanslarından biri olacak" denildi.

Haberin Devamı

56. Grammy ödül töreni, 26 Ocak'ta Los Angeles'taki Staples Merkezi'nde yapılacak.

Sunuculuğunu LL Cool J'nin üstleneceği gecede Lorde, Katy Perry, Daft Punk ve Stevie Wonder da sahne alacak.

Metallica, daha önce de Antarktika'da konser vermiş, Lou Reed ile bir albüm çıkarmış, San Francisco Senfoni Orkestrası ile sahneyi paylaşmış ve Moskova'daki havaalanında 1,6 milyon kişiye çalmıştı.

1981 yılında Los Angeles şehrinde kurulan Metallica, ilk albümü “Kill'em All”u 1983'te yayınladı. 1986 yılında yayınlanan ve tüm zamanların en iyi albümlerinden biri kabul edilen “Master of Puppets” ile dünya çapında ün kazanan grup, toplam 9 stüdyo ve 3 konser albümü çıkardı.

Dokuz Grammy ödülü kazanan Metallica, arka arkaya 5 albümü Amerikan Billboard albüm satış listelerinde 1 numara olan ilk grup oldu. Dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satışı elde eden grubun kadrosunda vokal ve ritm gitarda James Hetfield, davulda Lars Ulrich, lead gitarda Kirk Hammett ve bas gitarda Robert Trujillo yer alıyor.

Metallica'nın hala üzerinde çalıştığı 10. stüdyo albümünü bu yıl çıkarması bekleniyor.

AA

Haberin Devamı