Gündem Meteoroloji'den bir uyarı daha! Sıcaklar geliyor

Meteoroloji'den bir uyarı daha! Sıcaklar geliyor

Paylaş
Meteoroloji'den bir uyarı daha! Sıcaklar geliyor

İstanbul geçen hafta fırtına ve dolu yağışıyla adeta kabusu yaşamıştı. Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi... Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için de sıcak hava uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2-5 derece artması beklenirken, kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL YANACAK!


Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, geçen hafta yaşanan dolu fırtınası sonrası İstanbul'da bu kez sıcak hava dalgası etkili olacak. Hava sıcaklıkları 4 derece artması beklenirken, Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Twitter'dan yaptığı uyurıda, ' 'Mümkün olsa 30 Temmuz'dan önce İstanbul'u terk edip kuzeye kaçar ve bir hafta dönmezdim. Sıcak hava dalgası hem de çok kuvvetlisi geliyor' dedi.


MALATYA, ELAZIĞ, TUNCELİ, BİNGÖL VE ADIYAMAN


Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için de sıcak hava uyarısı yapıldı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede havanın yarın sabaha kadar az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyden orta kuvvette, yer yer kuvvetli eseceği bölgede, sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-6 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Adıyaman’da 42, Elazığ ve Bingöl’de 40, Malatya ve Tunceli’de 39 dereceye ulaşacağı öngörülüyor.

Sıcak hava nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar olmak üzere vatandaşların, 10.00-16.00 saatlerinde dik gelen güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaları konusunda dikkatli davranmaları gerekiyor.