Gündem Meteoroloji'den İstanbul'a yağmur uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul'a yağmur uyarısı

Paylaş
Meteoroloji'den İstanbul'a yağmur uyarısı

Meteoroloji'den uyardı! Yağışlı hava sistemi geliyor. Bugün İstanbul'da hava parçalı bulutlu ancak yarından itibaren başlayacak yağışın hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve İstanbul'un batı kesimlerinin hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


RÜZGAR KENDİNİ HİSSETTİRECEK


Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güneyli Güneydoğu kesimler ile Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRİYOR


İstanbul'da hava bugün parçalı bulutlu. Yarın ise yağış etkisini göstermeye başlayacak. İstanbul'da yarın başlayacak yağışın hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar yağışla birlikte 17-18 derece civarında seyredecek.

İL İL HAVA DURUMU


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21

İstanbul: Parçalı çok bulutlu ve batı ilçeleri hafif sağanak yağışlı, sabah saatlerinde iç ve kuzey kesimleri yer yer sisli 17

İzmir: Parçalı bulutlu 21

Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21

Adana: Parçalı ve az bulutlu 24

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 21

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 18

Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 14

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 10

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 20