Türkiye (Son Dakika) Meteoroloji'den 12 kenti tek tek uyardı! Sağanak yağış, rüzgar, su baskını...

Meteoroloji'den 12 kenti tek tek uyardı! Sağanak yağış, rüzgar, su baskını...

Paylaş
Meteoroloji'den 12 kenti tek tek uyardı! Sağanak yağış, rüzgar, su baskını...

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamada sıcaklıkların bugün Marmara ve İç Ege'de 3 ile 5 derece düşeceği ifade edildi. Bugün yurdun bir çok bölgesinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. İşte 4 Aralık Cumartesi hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı ve Güney Ege ile Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyılarında çok kuvvetli, Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Marmara ve İç Ege'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı ve Güney Ege ile Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege kıyılarında çok kuvvetli, Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ile Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunmasına yönelik uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 kente ise sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Mega kentte bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı ve 15°C olması bekleniyor.