Gündem Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Paylaş
Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji'den, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Bölgesi için peş peşe fırtına uyarısı geldi. Olumsuz hava koşulları sabah saatleri ile deniz ulaşımında da aksamalara neden oldu

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar etkisini sürdürüyor. Bayrampaşa'da Yıldırım Mahallesi Ali Fuat Baş Kesen Sokak'ta park halindeki bir otomobilin üzerine şiddetli rüzgarın etkisiyle ağaç devrildi.

Haberin Devamı

Fırtınanın sabah saatlerinden sonra etkisini azaltacağı tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi’nde de bugün kuzeydoğudan kuvvetli esmesi beklenen rüzgar, çarşamba günü ilk saatlerden itibaren aynı yönden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.

AĞAÇ LÜKS OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

İstanbul’da şiddetli rüzgar, bir ağacı lüks bir otomobilin üzerine devirdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otomobilde maddi hasar meydana geldi Olay, 05.00 saatlerinde, Bayrampaşa, Yıldırım Mahallesi'nde meydana geldi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden sökülen ağaç, sokakta park halinde bulunan bir otomobilin üzerine devrildi.

Otomobil içerisinde kimsenin bulunmaması muhtemel bir kötü durumun önüne geçerken, otomobilde maddi hasar meydana geldi. “İtfaiye sokağa girmekte zorlandı” Olay sonrası, otomobil sahibi itfaiye ekiplerine haber verdikten sonra, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sokağın dar olması ve hatalı parklanmalardan dolayı sokağa girmekte zorluk çekti. Ağaç itfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından kaldırıldı.

Haberin Devamı

ULAŞIMDA AKSAMA OLABİLİR UYARISI

Kuzey ve Orta Ege’de ise günün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın çarşamba günü ilk saatlerden itibaren şiddetini arttırarak 7 ila 9 kuvvetinde (75-95 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Marmara, Kuzey ve Orta Ege’deki kuvvetli rüzgar ve fırtınanın cuma öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı uyarıda bulundu.