Gündem Meteoroloji'den fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Paylaş
Meteoroloji'den fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olacak yağışlı havanın, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak olarak kendini göstermesi bekleniyor

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olacak yağışlı havanın, bu akşam saatlerinden itibaren, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Muş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak olarak kendini göstereceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

Ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, bugün (1 Kasım Cuma) ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Şırnak ve Muş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor

Yağışların bu akşamdan itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya'nın kuzeyi ve Kırklareli'nin kıyı ilçelerinde, bugün sabah saatlerinden itibaren ise İskenderun Körfezi'nde kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli olarak bugün akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara'nın güneyi ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Marmara'nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli esmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AA