Gündem Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Sıcaklıklar düşecek

Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Sıcaklıklar düşecek

Paylaş
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Sıcaklıklar düşecek

Geçtiğimiz günlerde yayımladığı hava durumu tahminlerinde yurt genelinde yağışlı havanın etkisini artıracağı bilgisini aktaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 8 Nisan Pazartesi (bugün) için uyarıda bulundu. Ege ve Akdeniz'in batı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısını gerçekleştiren MGM, bu bölgeler için akşam saatlerine dikkat çekti. Diğer taraftan sıcaklıkların ise çarşamba gününe kadar 2 ila 4 derece arasında düşüş göstereceği bilgisi, MGM'nin tahminleri arasında yer aldı. İşte, 8 Nisan Pazartesi gününe dair son dakika hava durumu bilgileri...

Günün hava durumu verilerinde Batı Akdeniz ve Kıyı Ege bölgesi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısını gerçekleştiren Meteoroloji, bu bölgelerde rüzgarın şiddetinin ise saatte 30 ila 60 kilometre hıza ulaşabileceği bilgisini paylaştı. MGM, İstanbul ve Ankara'da ise öğle saatleri itibarıyla yağışlı havanın etkisini arttıracağını aktardı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye,Sivas, Tokat, Ordu, Elazığ, Bingöl ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Sinop, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege ile Antalya kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR:

Genellikle doğu ve kuzeydoğu, güney kesimler ile zamanla iç ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ile Antalya kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.