Gündem Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika yağış uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika yağış uyarısı

Paylaş
Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul'un Avrupa Yakası için son dakika gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji'nin ilk açıkladığı verilerde bugün için yağmur yerine aşırı sıcak hava uyarısı yapılmıştı. Saat 12:00 ila 14:00 arasında hissedilen sıcaklık 45 dereceye kadar ulaştı. Ancak Meteoroloji bir son dakika uyarısıyla önümüzdeki saatlerde yağış için alarma geçildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:

"Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radar verilerine göre; önümüzdeki 1,5 saat süresince (14.00-15.30 TSİ) İstanbul'un Avrupa Yakası ve Boğaz çevresinde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (15-30 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

İKİ GÜN SÜRECEK

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da iki gün boyunca sağanak ve gök gürültülü yağışların etkili olacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bu gece yarısından sonra başlaması beklenen yağmur, sağanak ve gök gürültülü olacak. Yağmurun yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak akşama kadar yerel olarak kuvvetli (10-30 kg/metrekare) olması bekleniyor. Yağışlı hava kütlesinin salı gece saatlerinden sonra İstanbul’da tekrar etkili olarak çarşamba günü kuvvetli (15-35 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi.

Haberin Devamı

SICAK HAVA BUNALTTI

Bu arada İstanbul'da etkili olan sıcak hava, günlük hayatı da olumsuz etkiledi. İstanbullular sıcaktan korunmak için sahil kenarlarını, parkları ve gölgelik alanları tercih etti. İstanbul'da hava sıcaklığı saat 13.00 sıralarında 33 dereceyi gördü. Sarıyer İstinye ve Beşiktaş Bebek Sahili’ne gelen bazı vatandaşlar denize girerken, Sarayburnu'nda da benzer görüntüler oluştu. Taksim Gezi Parkı’nda ise vatandaşlar gölgelik alanlarda ve banklarda yatarak sıcaktan korunmaya çalıştı. Taksim Meydanı’nda bir turistin sıcaktan korunmak için şemsiye ile gezmesi dikkat çekerken, sıcak hava insanları olduğu kadar hayvanları da etkiledi. Sıcaktan korunmak isteyen kuşlar süs havuzunda susuzluklarını giderip, serinlemeye çalıştı.