Türkiye (Son Dakika) Meteoroloji'den İstanbul'a yeni uyarı! Tehlikeli hava durumu, gök gürültülü kar yağışı görülecek

Meteoroloji'den İstanbul'a yeni uyarı! Tehlikeli hava durumu, gök gürültülü kar yağışı görülecek

Paylaş
Meteoroloji'den İstanbul'a yeni uyarı! Tehlikeli hava durumu, gök gürültülü kar yağışı görülecek

Kar yağışı İstanbul'u beyaza bürüdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul'da kar yağışı en çok hangi gün yoğunlaşacak? Meteoroloji son uyarısında tehlikeli hava durumuna işaret etti. Bu uyarıda İstanbul'da bu gece ve yarın için yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışı görülebileceğini belirterek, vatandaşların ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğinin altı çizildi.

İstanbul'da dün sabahtan bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı gece saatlerinde yoğunlaştı. Kar yağışı kısa sürede megakenti beyaza bürüdü, Meteoroloji'den İstanbul için yeni hava durumu uyarısı geldi.

Haberin Devamı

İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun olacağı günü açıkladı. Meteoroloji de son uyarısında cumartesi akşamı gök gürültülü kar yağışları görüleceği uyarısında bulundu. İşte 11 Mart hava durumu raporu...

METEOROLOJİ'DEN GÖK GÖRÜLTÜLÜ KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da bu gece ve yarın (Cumartesi) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Haberin Devamı

UYARI TURUNCU KODLU

Meteoroloji'nin "MeteoUyarı" sisteminde İstanbul için yarın 'Turuncu' kodlu uyarı verildi. Turuncu kodlu uyarı tehlikeli hava durumuna işaret ediyor.

İSTANBUL HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul'da kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte sabah yaşanan ve yüzde 56'ya kadar yükselen trafik öğleden sonra yerini sakinliğe bıraktı. Cuma günleri yoğun trafiğe alışık olan İstanbul trafiğindeki yoğunluk oranı öğlen saatlerinde yüzde 13'e kadar düştü. Kar yağışı nedeniyle beyaz örtüyle kaplanan İstanbul'da güzel manzaralar oluştu. Beyaz örtüyle kaplanan parklar, çocuk parkları ise gün boyu boş kaldı. Yedikule, Topkapı surları, Zeytinburnu sahil parkları ve Eminönü havadan görüntülendi.

İBB YOLLARI AÇIK TUTMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış dün sabah kente giriş yapmış ve gün içinde aralıklarla etkili olmuştu. İstanbul'da Kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırırken kenti beyaza bürüdü. Zaman zaman hızını arttıran yağış, sabah saatlerine kadar belirli aralıklarla devam etti. Trafiğe çıkan taşıtlar, karlı yollarda güçlükle ilerlerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yolları açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA EN YOĞUN KAR BEKLENEN GÜN! BAKAN AÇIKLADI

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.

İMAMOĞLU'NDAN DA UYARI GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde karla ilgili gelişmeler ve alınan tedbirler konusunda bilgi verdi. Vatandaşlara uyarılarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Sabah Meteoroloji ile ilgili bilgi aldığım arkadaşlarımla ifade etmek isterim ki tahminler aslında tam da ifade edildiği biçimde yaşanıyor. Açıkçası bölgesel ani bastıran kar yağışıyla bir anda bir yığılma yaşanıyor. Basın ekspres yolu, Tem bağlantısı ve yine kuzeye doğru devam eden hatta yoğunlaştı sabah. Dönem dönem hafifleme olsa da ani bastıran bir kar yağışıyla bir anda hiçbir şey yok dediğiniz yolda kar yığınları oluyor. Vatandaşlarımızın iş birliği bizim şuandaki en kritik konumuz. Çok zaruri zorunlu olmadığı sürece lütfen vatandaşlarımız trafiğe çıkmasınlar. Can sağlığı ambulans, itfaiye gibi bir çok hizmetlerin aksamaması konusunda önceliğin olduğunu ve ona dönük vatandaşlarımızın duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizelim. Aslında Cumartesi günü yarın kar yağışı unsurunda belki de en yoğun gün olacak. Gerçekten çok yoğun bir kar yağışı beklenmekte. Zaten hafta sonuna girmiş oluyoruz daha bu konuda tedbirli ve rahat olacağını düşünüyorum vatandaşlarımızın. Yoğun bir tuzlamanın hem kurumumuz tarafından hem de diğer kurumlar tarafından devam ettiğini 3 gün içerisinde 30 bin tonun üzerinde tuz kullanıldığını buradan ifade edelim. Bu verdiğim sayı sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kullanılan sayı diğer kurum ve kuruluşlarında kullandıkları ayrı" diye konuştu.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN YENİ HAVA DURUMU RAPORU

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Çanakkale'nin batısı ve Güney Ege kıyıları dışında tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana’nın kuzey ve doğusu, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Adıyaman, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları dışında ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Konya, Karaman, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Muş, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Van’ın güney çevreleri, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, ve yer yer yoğun olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara ve Ege ile Akdeniz’in iç, İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İskenderun Körfezi ve çevresinde güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Marmara, Ege'nin iç kesimleri ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'a turuncu, 56 kente ise sarı kodlu uyarıda bulundu.