Türkiye (Son Dakika) Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı! İstanbul için son dakika açıklaması

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı! İstanbul için son dakika açıklaması

Paylaş
Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı! İstanbul için son dakika açıklaması

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre cuma, cumartesi, pazar günleri İç Anadolu’da da yer yer kar yağışı bekleniyor. Son dakika açıklamasına göre dün İstanbul'da 20 dereceleri gören İstanbul’da sıcaklık 8 dereceye kadar inecek. Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarılarının ardından vatandaşlar dolu ihtimaline karşı araçlarının üzerine halı, battaniye ve karton koyarak önlem aldı. İşte Meteoroloji'nin açıklamasına göre hava durumu gelişmeleri...

Meteoroloji, bugünden itibaren yurdun batı kesiminde, özellikle Marmara Bölgesi ve İç Anadolu’da çok sert sıcaklık düşüşleri olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Dün 20 dereceleri gören İstanbul’da sıcaklık 8 dereceye kadar inecek. Yine dün 20 derece olan Ankara’da ise bugünkü sıcaklığın 5 dereceye kadar inmesi bekleniyor. Batı kesiminde kuvvetli rüzgârın yanı sıra gök gürültülü yağış da zaman zaman etkili olacak. Uzmanlar, rüzgârın Marmara’da fırtınaya da dönüşebileceği uyarısında bulundu. İstanbul’da bugün kuvvetli yağış geçişlerinin etkili olabileceği belirtildi.

İSTANBUL'DA YAĞMUR VAR

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağmur etkisini sürdürüyor. Taksim Meydanı'nda bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı. Şemsiyesi olanlar yağmurdan şemsiyeleriyle korundu. Zaman zaman etkili olan rüzgar nedeniyle şemsiyeler ters döndü.

KAR DÖNÜYOR

Meteoroloji, Bursa’da da yine sert sıcaklık düşüşü yaşanacağını, Uludağ’da ise kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Cuma, cumartesi, pazar günleri İç Anadolu’da da yer yer kar yağışının etkili olabileceği tahmin ediliyor. Bursa, İç Ege ve İç Anadolu’da soba zehirlenmelerine karşı tedbir alınması da istendi. Doğu Anadolu’da ise kuvvetli rüzgâr bekleniyor. Rüzgârın saatteki hızının 70 kilometreyi bulacağı tahmin ediliyor. Hafta başından itibaren ise sıcaklıklar yükselecek.

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR BATTANİYE KOYDU

Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarılarının ardından bazı vatandaşlar dolu olabileceğini düşünerek araçlarının üzerine halı, battaniye ve karton koyarak önlem aldı.

Meteoroloji'nin uyarısının ardından Anadolu Yakasında özelllikle daha önce dolunun vurduğu Üsküdar, Maltepe ve Ataşehir'de araçların üzeri halı, kilim ve karton konularak önlem alındı. Komşusunun aracının üzerine dolu önlemi aldığını söyleyen Güner Hancı “Üsküdar'da daha önce dolu yağışı yaşandığı için araçlar çok fazla zarar gördü. Bundan ötürü ufak bir yağış uyarısında araçların üzerini kapatıyorlar. Korkuyor insanlar ne olur ne olmaz diye önlem alıyor" diye konuştu.