Gündem Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Paylaş
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, art arda yaptığı açıklamalarla birçok il için yağış uyarısı yaptı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, halen İstanbul'da devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisini artırarak il genelinde kuvvetli yağışlara sebep olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı yetkili ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

ANKARA İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinde Ankara'da başlayacak olan yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini arttırmasının beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ANTALYA AKŞAM VE YARINA DİKKAT

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bu akşam saatlerinde Antalya'nın batısından başlayacak olan yağışların akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli, yarın (çarşamba) sabah ilk saatlerden itibaren doğu kesimlerinde ise çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, su hortumu riski, yağış anında kısa süreli fırtına vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

BURDUR VE ISPARTA İÇİN DE UYARI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Isparta ve Burdur'da yağış beklendiği belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinde Burdur ile bu akşam ve yarın Isparta çevrelerinde görülecek yağışların zaman zaman kuvvetlenerek Burdur ve Isparta il genelinde etkisini arttırmasının beklendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.